Terörist Cund el-Şam grubu, Lübnan’a dönmek için Hizbullah’tan müsamaha diliyor

Terörist Cund el-Şam grubu, Lübnan’a dönmek için Hizbullah’tan müsamaha diliyor
Kaynakların Çarşamba günü ortaya çıkardığına göre Suudi destekli terörist Cund el-Şam grubu, Suriye’deki milislerinin Lübnan’a geri dönmesine izin verilmesi için Hizbullah Direniş Hareketi’nden ricada bulundu.

 

 

Kaynakların Çarşamba günü ortaya çıkardığına göre Suudi destekli terörist Cund el-Şam grubu, Suriye'deki milislerinin Lübnan'a geri dönmesine izin verilmesi için Hizbullah Direniş Hareketi'nden ricada bulundu.

 

Suriye muhalefetine yakın kaynaklar Fars Haber Ajansı'na, “Hakiki bilgiler, temel olarak Lübnan'da aktif olan, El Kaide bağlantılı terörist Cund el-Şam grubunun elebaşlarının Lübnan'ın Trablusşam şehrindeki aşiret liderlerine bazı mektuplar yazdığını ve onlardan Hizbullah komutanlarından, (Suriye'nin Humus eyaletindeki) Kale el-Husn'ndan çıkarak Lübnan'a dönmelerine yardımcı olmalarını istemelerini talep ettiğini gösteriyor” diye anlattı.

 

İsimlerinin açıklanmamasını isteyen kaynaklar, “Suriye'deki Cund el-Şam üyeleri, ellerinde kalan iki seçeneğin ölmek veya teslim olmak olduğunu gayet iyi biliyorlar” dedi ve “bu yüzden, önümüzdeki birkaç gün içinde Suriye-Lübnan sınırlarında bazı önemli gelişmeler göreceğiz” diye ekledi.

 

Cund el-Şam da dahil olmak üzere Suriye'deki militanlar, kanlı savaş boyunca ülke çapında halka ve Suriye ordusu askerlerine karşı sayısız savaş suçu işledi.

 

Aralık ayında gerçekleşen bir olayda El Ahbar gazetesi, Cund el-Şam örgütünün terörist saldırılar gerçekleştirmek üzere çeşitli yapıların izlenmesine yardım etmeleri için, ergen yaşlardaki gençleri istihdam ettiğini yazmıştı.

 

Gazeteye göre Suriye askeri istihbaratı, Güney Lübnan'daki Taamir Ayn el-Hilve bölgesindeki bir Hizbullah camii yakınlarındaki hareketinden şüphelendikten sonra, adının baş harfleri H.A. olan 12 yaşındaki bir çocuğu tutuklamıştı. 

 

Bir güvenlik kaynağınını söylediğine göre çocuk, Ayn el-Hilve'deki el-Tavare mahallesinde bulunan önde gelen bir Cund el-Şam liderinin kendisine, daha ileride bomba yerleştirilmek üzere camiyi izleme görevi verdiğini kabul etti.

 

Gazete bu tutuklamadan iki hafta önce, aynı yaşlardaki iki kardeşin de aynı suçlamalardan ötürü tutuklandığını yazdı. İki kardeş, Cund el-Şam'ın kendilerine, yakınlarına bir bomba yerleştirilmesi için bir binayı izleme görevi verdiğini söylemişti.

 

medyasafak.com