İran: AB, ABD'nin enstrümanıdır / İngilizler ABD'ye teslim politikalarına karşı çıktı

İran: AB, ABD'nin enstrümanıdır / İngilizler ABD'ye teslim politikalarına karşı çıktı
"İngiltere halkının Avrupa Birliğinden ayrılma isteği gerçekte bu ülke halkının çoğunluğunun ülkelerinin Amerika'nın dayattığı iradeye tabi olmasını reddidir. İngiltere insanlık karşıtı sömürgeciliğin ve cinayetlerinin tazminatını ödemelidir ve bu ülkenin bazı kısımlarının ayrılması ödeyeceği en küçük bedeldir."

 

 

İran İslam Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkan Yardımcısı General Seyyid Mesud Cezayiri Birleşik Krallık'ın AB'den ayrılması yönünde sonuçlanan dünkü referandumun sonrasında yaptığı açıklamada "İngiltere halkının Avrupa Birliğinden ayrılma isteği gerçekte bu ülke halkının çoğunluğunun ülkelerinin Amerika'nın dayattığı iradeye tabi olmasını reddidir. İngiltere insanlık karşıtı sömürgeciliğin ve cinayetlerinin tazminatını ödemelidir ve bu ülkenin bazı kısımlarının ayrılması ödeyeceği en küçük bedeldir" dedi.

 

General Cezayiri "İskoçya, İrlanda halkları ve diğerleri Büyük Britanya adlı bu krallık rejiminin boyunduruğu altından çıkma hakkına sahiptir" şeklinde konuştu.

 

General Cezayiri ayrıca "Avrupa Birliği ABD'nin bir enstrümanı idi ve birliğin korunmasının yegane yolu Beyaz Saray'dan açık bir şekilde ve ameli olarak bağımsızlığını ilan etmesidir" dedi.

 

 

www.medyasafak.net