Irak Hizbullahı: Ayetullah Nemr idam edilirse Suudi hedeflerini vururuz

Irak Hizbullahı: Ayetullah Nemr idam edilirse Suudi hedeflerini vururuz
Irak Hizbullah Tugayları Genel Sekreteri Abbas Muhammedavi "Eğer Suudiler Şeyh Nemr hakkındaki idam hükmünü icra ederlerse biz de elimizdeki 3 Arabistanlı esiri idam edeceğiz" uyarısında bulundu ve Suudilerin Irak, Lübnan, Yemen ve Suriye'de Hizbullah Tugayları tarafından kendilerine verilecek kararlı cevabı beklemeleri gerektiği tehdidinde bulundu.

 

 

Riyad'da bir mahkemenin Ayetullah Nemr'e idam kararı vermesinin ardından Arabistan halkı, İran, Lübnan Hizbullahı ve Bahreyn Vifak hareketi tarafından yapılan uyarılara bir yenisi daha eklendi.

 

Irak Hizbullah Tugayları, Suudilerin Arabistanlı Şii âlim Ayetullah Nemr'i idam etmeleri durumunda ellerinde esir tuttukları bazı Suudi teröristleri idam edeceklerini ilan etti.

 

Irak Hizbullah Tugayları Genel Sekreteri Abbas Muhammedavi "Eğer Suudiler Şeyh Nemr hakkındaki idam hükmünü icra ederlerse biz de elimizdeki 3 Arabistanlı esiri idam edeceğiz" uyarısında bulundu. Muhammedavi Irak devletine de bu hükmün uygulanması halinde Irak'taki tüm Suudi esirleri idam etmeleri çağrısı yaptı ve Suudilerin Irak, Lübnan, Yemen ve Suriye'de Hizbullah Tugayları tarafından kendilerine verilecek kararlı cevabı beklemeleri gerektiği tehdidinde bulundu.

 

 

www.medyasafak.net