Hizbullah’ın Suriye’de 70 bin uzun menzilli füzesi var, bir yıl içinde bu sayı 500 bin olacak

Hizbullah’ın Suriye’de 70 bin uzun menzilli füzesi var, bir yıl içinde bu sayı 500 bin olacak
Eğer İsrailli düşman bir yıl içinde savaş çıkarmazsa Hizbullah, Lübnan topraklarında sahip olduklarının dışında Suriye topraklarına yarım milyon füze yerleştirecek. Ve İsrail uçaklarının Suriye’deki Hizbullah üslerini vurması daha da zor olacak.

 

 

Hizbullah yanlısı internet sitesi Dahiya'nın yazdığına göre (9 Şubat 2018), Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Putin aracılığıyla kendisine iletilen “Hizbullah tarafından ülkesine yerleştirilen 70 bin adet uzun menzilli İran füzesini uzaklaştırması” yönündeki İsrail teklifini reddetti.

 

Siyonist rejime bağlı Memri.org sitesinde söz konusu yazının önemli bölümleri İngilizceye çevrilerek yayınlandı. İşte o yazının iddiaları:

 

“Bu füzelerin Suriye topraklarından işgal edilmiş Filistin'e ateşlenmesi hedefleniyor. Bu durum Hizbullah'ın Lübnan'daki füze ve üslerini bombalamak zorunda kalacak olan düşman İsrail'in hava kuvvetlerinin işini daha da zorlaştırıyor, zira tüm Suriye topraklarına yayılmış durumdaki uzun menzilli 70 bin İran füzesini de vurmak zorunda kalacaklar.

 

İsrailli düşman, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a ‘Hizbullah'ın füzelerini kaldırmaması durumunda Şam'ı enkaza çevirip Suriye ordusunu en küçük parçalarına ayıracak kadar bombalayacağı' tehdidinde bulundu. Esad buna rağmen, ‘Suriye ordusu ve Hizbullah'ın İsrail karşısında bu kez ortak füze saldırısı düzenleyeceklerini ve bunlar arasında ellerindeki 1600 adet uzun menzilli Scud füzesinin de yer alacağı' cevabını verdi.

 

Siyonist düşman bugünlerde, 450 kilometrelik sınırı boyunca Hizbullah füzeleri ve İranlı uzmanlarca kuşatılmış durumda. Bu uzmanlar bu füzeleri Lübnan'ın ve özellikle de Suriye'nin tüm bölgelerinden işgal edilmiş Filistin'e ateşlemeye hazır bekliyorlar. Hizbullah Suriye'deki füze cephaneliğini genişletmek ve savaşın uzun sürmesi ihtimaline karşın elindeki uzun menzilli İran füzeleri rezervinin zengin olmasını istiyor.

 

İran'ın elinde 2 milyondan fazla uzun menzilli füze bulunuyor ve Hizbullah'ın da tüm Suriye'de uzun menzilli füzelerden oluşan cephanelikleri olsun istiyor. Bu füzeler 1100 km menzile sahipler ve Suriye'nin her noktasından işgal edilmiş Filistin'in tüm topraklarına ulaşabilecek kapasitedeler. Eğer İsrailli düşman bir yıl içinde savaş çıkarmazsa Hizbullah, Lübnan topraklarında sahip olduklarının dışında Suriye topraklarına yarım milyon füze yerleştirecek. Ve İsrail uçaklarının Suriye'deki Hizbullah üslerini vurması daha da zor olacak.

 

Başkan Esad Suriye ordusuna, Hizbullah'a yardım edilmesi için gereken her şeyin yapılması iznini verdi. Bunun içinde gizli yeraltı füze silolarının kazılması da yer alıyor. Bu silolara füzeler ve otomatik füze fırlatıcıları yerleştirilecek. Silolar, füzelerin fırlatılmasına imkân sağlayacak şekilde geniş kapılı ve 3 metre yükseklikte olacaklar, füzeyi fırlattıktan sonra hemen kapanacaklar ve İsrail uçaklarının keşfedemeyeceği şekilde gizlenecekler.

 

İsrail'in, Hizbullah'ın büyüyen füze cephaneliği yüzünden varlığını ciddi tehdit altında hissettiği anlaşılıyor. İran'ın Hizbullah'a daha fazla füze göndermesi halinde Lübnan ve Suriye'de Hizbullah'a karşı savaş başlatacağı tehdidinin arkasında da bu korkusu yatıyor.”

 

 

www.medyasafak.net