"Carterlaşan Obama’ya Ekim Sürprizi"

"Carterlaşan Obama’ya Ekim Sürprizi"
"Dünyanın yirmiden fazla şehrindeki Amerikan elçiliklerinde birkaç gün önce yapılan protesto gösterileri orijinal ismi “Çöl Savaşçısı” olan ve daha sonra “Müslümanların Masumiyeti” şeklinde değiştirilen iğrenç California filmini akla getirdi."
“Carter”laşan Obama’ya Ekim Sürprizi

Webster G. Tarpley
 


Voltairenet.org

 

Dünyanın yirmiden fazla şehrindeki Amerikan elçiliklerinde birkaç gün önce yapılan protesto gösterileri orijinal ismi “Çöl Savaşçısı” olan ve daha sonra “Müslümanların Masumiyeti” şeklinde değiştirilen iğrenç California filmini akla getirdi.

Protestolarla aynı zamana denk getirilen bir saldırıda bir Libyalı ölüm mangası Amerika Birleşik Devletlerinin Libya elçisine ve onun üç çalışanına suikast düzenledi. Birleşik Devletler Dışişleri Bakanlığı gelişmeleri 24 saat boyunca izlemek için bir kriz yönetim merkezi oluşturdu.

Söz konusu film apaçık bir kışkırtma olarak hazırlanmıştı, başka bir şey değil. Amerikan medyasının iddiasına göre, izole edilmiş Cerrito’nun işi, Califorina ikametli ve Mısırlı-Amerikalı Nakoula Bassely Nakoula, namı diğer Abanob Bassely ve bir diğer adıyla İsrail vatandaşı Sam Bacile, uyuşturucu meselesinden eski hükümlü ve kiraladığı birkaç aktörün yaptıkları bu film miydi? İkna edici deliller meselenin bu olmadığını ortaya koyuyor.

Bunun yerine, biz,  dünyayı ve Amerikan kamuoyunu şok edecek bir Ekim sürprizi yaratıp, Beyaz Saray’ın şimdiki malikini “Carter”laştırıp halkın gözündeki itibarını düşürme ve onun yerine Netanyahu’nun arkadaşı Mitt Romney’i yerleştirme niyetiyle hırsla yürütülen bir uluslararası istihbarat operasyonuyla uğraşıyoruz. Amerikan halkı Obama’yı renkli devrimlerin ve “Arap Baharı”nın askeri müdahalelerinin efendisi olarak tanıyor. Amerikalı diplomatlara saldırılar, suikastlar ve muhtemel rehin alma olaylarının onun yeni seçimdeki şansını düşürmesi umulabilir. Eğer Romney galip gelirse, Amerika Birleşik Devletleri’nin dış politikası Romney’in uluslararası işlerinin idarecileri olan iflah olmaz savaş kışkırtıcısı grubun kontrolüne geçer. Mevcut kriz yeni-muhafazakârların (neocon) ve onların arkadaşlarının geri dönme teşebbüslerine işaret ediyor.

Bu operasyondaki ilişkiler ağı şöyle görünüyor:

CIA ve Mormon Mafyası

Amerika’nın bir ucundan diğer ucuna yer alan istihbarat topluluğunun üst düzey yetkilileri Romney’in sıkıca dokunmuş tarikatının üyeleridir.

Bu grup Brent Scowcroft hizbi olarak da tanımlanabilir. Scowroft, onun köklü bürokratik konumunu on yıllar boyunca kendi tarikatındaki pek çok kişinin tanıtımına yardım etmek için kullandığı Henry Kissenger’ın sağ koludur. Bu grup Romney ve ekibinin patronu, kendisi de bir Mormon olan Mike Leavitt Mormonları yüksek mevkilere getirecek bir politikaya girişecek gibi göründüğünden, Romney’i Beyaz Saray’da görmek istiyor.

14 Eylül’de, Google, dünya çapında ihtilafa sebep olan filmin kaldırılması için Obama’nın Beyaz Saray’ı tarafından yapılan başvuruyu reddetti. Wired dergisinin 11 Mayıs 2012’de bildirdiğine göre, “Eski Ulusal Güvenlik Ajansı başkanı Mike McConnell Washington Post’a NSA ile Google gibi bazı özel şirketler arasındaki işbirliğinin ‘malum’ olduğunu ve Ocak 2010’dan beri geniş biçimde rapor edildiğini söyledi. Öyle ki, Google’ın Obama ile birlikte çalışmayı geri çevirmesi bize NSA’nın bakış açısını anlatır ve istihbarat topluluğunun hangi adayın arkasında olduğunu fazlasıyla ortaya koyar.

Likud’un Netanyahusu

Geçen hafta boyunca, aşırı sağcı İsrail Başbakanı Amerika’daki seçim yılı politikalarına Mit Romney’in seçimini garanti altına almak için aşikâr bir biçimde ve saldırganca müdahale etti. Bu ikisi 1976’da Boston Consulting Group’da birlikte çalışmalarından bu yana ayrılmaz bir ikili oldular.

Yaklaşık bir hafta evvel, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Birleşik Devletler’in İran’ın nükleer programı hakkında “kırmız çizgi”si olmadığını açıkladı. Netanyahu, kızgın bir şekilde feveran ederek ve her kim kırmızıçizgilere sahip değilse İran’a karşı yıkıcı bir savaş başlatıldığında İsrail’e kırmızı ışık yakmaya da “ahlaki hakkı” yoktur, gibi deli saçması şeyler söyleyerek cevap verdi. Bu, Washington’da Romney’e oy verme çağrısı olarak yorumlanıyordu. İsrail Meclis (Knesset) sözcü yardımcısı MSNBC haberlerinde yer aldığı bir sabah Amerika Birleşik Devletleri ile İran arasında yakın bir savaş istedi. Mesajın vurguladığı buydu. Cumhuriyetçi adaylar bu materyali kampanyaları için kullanıyorlar.

Bazı gözlemciler, Netanyahu, Birleşik Devletler’in gelecekte hangi koşullar altında savaşın başlamasının zorunlu olduğunu belirlemesini talep ederken, İsrail hükümeti’nin kendisi için asla hiçbir kırmızıçizgi belirlemediğine dikkat çektiler. Bu, Bibi’nin Washington’un İsraillilerden daha fazla İsrailli olmasını istediği anlamına geliyor. Netanyahu tarafından yapılan bu küstah hareketler, genellikle İsraillileri desteklemek için hazırlanıyor olsa da, halka halka yayılan bir Amerikan alınganlık ve düşmanlık dalgasına sebep oldu

Bazıları da, Romney dünya işleri hakkında bir bilgisi olmadığını tekrar tekrar gösterdiğinden, Netanyahu’nun Romney ile olan arkadaşlığı yoluyla Birleşik Devletler’in dış politikasına etki edebileceğine inandığını düşündüler. Cumhuriyetçiler’in başkanlık tartışmaları sürecinde, Romney Amerika Birleşik Devletleri’nin Orta Doğu’daki her hareketi için Netanyahu’nun onayını alacağına dair söz verdi.

Birleşik Devletler’in Yeni Muhafazakârları (Neocons)

Bush – Cheny döneminin İsrail yanlısı yeni muhafazakârları iktidara dönme ümidiyle kendilerini Romney’e eklemlediler. Bu grupta, John Bolton (Eğer Romney kazanırsa muhtemelen Dışişleri Bakanı olacak), Eliot Cohen, Robert Kagan, Robert Joseph ve Dan Senor var (Şimdilerde başkanlık adayı danışmanı Paul Ryan’a dış politika hakkında neler söyleyeceğini anlatıyor).

Prens Bender bin Sultan ve Suudi Arabistan kraliyet ailesi

Bu grup muhtemelen Romney’i Obama’ya tercih edecek. Suudi krallar Libya ve Suriye dahil olmak üzere, şu anda Orta Doğu’da faaliyet gösteren ölüm mangalarının büyük kısmının ödemelerini yapanlar olduğundan, onların desteği Bingazi, Libya’daki Amerikan Konsolosluğuna yapılan,  elçi J. Chirstopher Stevens’ın öldürüldüğü saldırı gibi operasyonlarda değerli olabilecektir.

Cumhurbaşkanı Sarkozy’ye Libya’yı bombalamaya başlamasını şiddetle tavsiye eden Fransız emperyalist ideolog Bernard-Henri Levy, Stevens’ı “Libya’nın kurtuluşunun gizli sanatkârı” olarak övüyor.

Bernard-Henri Levy, Stevens’ın Libyalı isyancı lider Mahmud Cibril ile Hillary Clinton’un 14 Mart 2011’de yaptığı toplantıya eşlik ettiğini ve daha sonra Hillary’yi Obama’ya telefon ederek bombardımanın hemen başlaması için emir vermesini tavsiye etmeye iknada yardımcı olduğunu söylüyor (Le Monde 12 Eylül). Arapça ve Fransızca dil yetenekleriyle bilinen Stevens, daha sonra Bingazi-Derna- Tobruk’taki, Kaddafi’ye karşı hayli mücadele eden, aşırı eksendeki El Kaide yanlısı gruplarla ilişki kuran adam olarak iyi derecede hizmet verdi. Elçi Stevens’ın halen devam eden bu operasyonlardaki rolünün artışıyla bu grupların birçoğu NATO tarafından Başkan Esad’a karşı savaşmak üzere Suriye’ye transfer edildi. Onun niçin bu dönemde seçildiği açık değildir. Belki o daha sonra can sıkabilecek şeylere şahitlik etmiş birisiydi.

Salı akşamı, Stevens, Birleşik Devletler konsolosluk rezidansını terk etmişti ve yakınlardaki güvenli bir gizli eve götürülüyordu. Her nasılsa, iyi eğitilmiş saldırganlar bu güvenli evin varlığını biliyorlardı ve bu binaya kesinlikle profesyonel ölümcül bir saldırıda bulundular. Elçi Stevens’ın nerede saklandığını nasıl biliyorlardı? CIA’e ve Suudilere sormak istiyoruz.

Nakoula/ Bacile kredi kartlarıyla banka dolandırıcılığı ve kimlik hırsızlığından hüküm giydikten sonra yaklaşık olarak iki sene cezaevinde kaldı. O şimdilerde şartlı tahliye edildi ve şartlardan birisi bilgisayar kullanmamasıdır. Eğer yetkililer tahrik edici videoyu onun gönderdiğini ispatlarlarsa, onun şartlı tahliyesini geri alabilirler ve onu dört yıl boyunca kalmak üzere cezaevine gönderebilirler. Nakoula/ Bacile kadınsı özellikler gösteren bir uyuşturucu muhbirine benziyor (Peliske ve Daly, Daily Beast, 14 Eylül).

Filme gelince, dediklerine göre, Amerikan istihbaratı tarafından ilham verilen, iyi bilinen İslam karşıtı ağın eseri olarak varlık buluyor. Los Angeles Times’a göre, orijinali “Çöl Savaşçısı” olarak isimlendirilen film için izin California’daki “Media For Christ of Duarte” adlı “kar amacı gütmeyen Hıristiyan” organizasyon tarafından talep ediliyordu. The Daily Kos’un blogcusu Media For Christ’in sahibinin Mısır doğumlu Kıpti Hıristiyan ve Müslüman karşıtı ortalık karıştırıcı Joseph Nasrallah Abdelmasih olduğunu haber veriyor. Bu kişi, 2010 yılı yazında Manhattan’daki eski Dünya Ticaret Merkezi’ne uzak olmayan yakın bir yere yapılacak cami ve İslam toplumu merkezini önlemek için yürütülen kampanyada öne çıkıyordu. Aynı adam, 11 Eylül 2010’da Sıfır Noktası’nda camiyi protesto etmek için yapılan bir gösteride konuşmacıydı. Bu gösteri güçlü bağlantılarıyla bilinen İslam karşıtı organizasyon “Stop the İslamization of Amerika” (Amerika’nın İslamlaşmasını Durdur) tarafından organize ediliyordu.

Adı çıkmış profesyonel İslam karşıtı ve Atlas Shrugs blog’un sahibi Pamela Geller, Stop the İslamization of Amerika’nın (SIOA) organizatörü ve başlıca sözcüsüdür. Geller, onun kötülüğüne rağmen, Amerikan ana akım medyasına girebiliyor.  Bahsi geçen SIOA gösterisi, üst düzey yeni muhafazakâr (neocon), Romney’in yakın danışmanı ve gelecekteki Romney yönetiminde adı Dışişleri Bakanı olarak geçen Elçi John Bolton tarafından verilen video link yoluyla da açıklanıyordu. Bu gösteride, camiyi engellemek isteyen bir diğer konuşmacı da, Hollanda’nın yabancı düşmanı politikacısı Geert Wilders idi. Wilders’in partisi bu haftanın başında Hollanda’da yapılan seçimlerde ağır bir yenilginin acısını yaşadı.

Bolton geçen hafta, Stevens suikastını Obama aleyhine çevirmeyi denemede başroldeydi. Bolton bir Washington DC radyosuna; “ Ben üç buçuk yıldır söylüyorum, Başkan ulusal güvenliği önemsemiyor. Dünyanın korkunç tehditkâr bir yer olduğunu düşünmüyor. Bence zayıf bir tepki, boydan boya gergin bu bölgede Amerikan gücünün ve kararlılığının yetersizliğinin ispatlanmasını görmeye yardım edecek.”, dedi. Bolton, bu defa faturası Obama’ya çıkarılacak yeni bir rehine krizinin, Jimy Carter yönetiminin yıkılışını tekrarlayacağını özellikle vurguladı.

medyaşafak