Yalon: İran giderek daha fazla kaygı veriyor, füzeleri bütün İsrail’e erişebilir

Yalon: İran giderek daha fazla kaygı veriyor, füzeleri bütün İsrail’e erişebilir
Yalon, Salı günü Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’le görüşmesinde, “Bizim temel endişemiz İran rejimidir ve bugün, eskiden olduğumuzdan daha fazla endişeliyiz” dedi.

 

 

El Menar

 

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, İran'ın artık diplomatik olarak tecrit halde olmadığını kabul etti ve bunun Siyonist topluluk için kaygıya neden olduğunu belirtti.

 

Yalon, Salı günü Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'le görüşmesinde, “Bizim temel endişemiz İran rejimidir ve bugün, eskiden olduğumuzdan daha fazla endişeliyiz” dedi.

 

Yalon, “İran rejiminin, bir yandan ekonomisini geliştirme, diğer yandan bir nükleer güç olmanın eşiğinde bir devlet haline gelme fırsatına sahip olduğunu anladığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

İsrailli bakan, “İran'ın, başka nedenlerin yanısıra, artık diplomatik olarak tecrit halde olmadığı için ve yaptırımların hafiflemesinden faydalanmaya başladıkları için, baskıdan kurtulmasından endişe ediyoruz. İranlılar %3,5 oranında uranyum zenginleştirme becerilerini korumak isteyecektir, bu ise askeri nükleer silah geliştirmeye devam edebilmelerini sağlayacaktır” diye ekledi.

 

Yalon, İran füzelerinin Siyonist topluluğun tamamına erişebileceğini belirtti ve “İran füzeleri şu anda bütün İsrail'e ve Avrupa'nın bir kısmına erişebilir durumda ve Tahran'daki rejim, ABD'ye de ulaşabilecek füzeler geliştirme ve üretme niyetinde” dedi.

 

medyasafak.com