Vurulan Amerikan üssünden bir asker: Bazı helikopterler ikiye ayrılmıştı

Vurulan Amerikan üssünden bir asker: Bazı helikopterler ikiye ayrılmıştı
Danimarka’ya ait TV 2 Kanalı muhabiri, İran saldırısına uğrayan Ayn el-Esad Amerikan üssünde görevli Danimarkalı askerlerle röportaj yaptı. Askerlerin anlattıkları üsteki hasarın Amerikalı resmi yetkililerin itiraf ettiklerinden çok daha ciddi olduğunu gösteriyor.

 

 

 

Southfront.org'un aktardığına göre Danimarka'ya ait TV 2 Kanalı muhabiri, İran saldırısına uğrayan Ayn el-Esad Amerikan üssünde görevli Danimarkalı askerlerle röportaj yaptı. Askerlerin anlattıkları üsteki hasarın Amerikalı resmi yetkililerin itiraf ettiklerinden çok daha ciddi olduğunu gösteriyor.

 

Üsteki 133 Danimarkalı askerden biri olan çavuş John'un şu ifadeleri ise dikkat çekti:

 

“Birden ilk dalga geldi, bunu ancak böyle adlandırabilirim. Her biri yaklaşık bir tonluk 9 füze. Bu tanımlanamaz. Böyle bir şey yaşamadım ve umarım bir daha asla başıma gelmez. Bütün bunker sallandı ve tavandan üstümüze toz yağıyordu. Nefes alamabilmek için atkılarımızı yüzümüze sarmak zorunda kaldık…

 

Her şey bitince dışarıda ortadan ikiye ayrılmış helikopterler ve içerisine kamyon parkedebileceğiniz büyüklükte çukurlar gördük.”

 

Danimarkalı askerin itirafları sadece bir kaç binanın ve açık arazilerin değil helikopterlerin de vurulduğunu göstermesi açısından Amerikalıların resmi açıklamalarıyla çelişiyor.

 

 

Medya Şafak