"Suriyeli İsyancıların Zulümleri ABD’ye Geri Tepecek"

"Suriyeli İsyancıların Zulümleri ABD’ye Geri Tepecek"
Press TV Uluslararası Reformlar ve Araştırmalar Derneği başkanı Seyyid Ali Vasif ile Suriye’deki yabancı destekli isyancıların zulümleri hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

Seyyid Ali Vasif: Suriyeli isyancıların zulümleri ABD'ye geri tepecek


Press TV Uluslararası Reformlar ve Araştırmalar Derneği başkanı Seyyid Ali Vasif ile Suriye'deki yabancı destekli isyancıların zulümleri hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.


Aşağıdaki metin bu röportajın yaklaşık bir çözümüdür.

 

Press TV: Suriyeli bir askerin kalbinin çıkarılması ve ısırılması, bu aslında yabancı destekli isyancılar tarafından iki yıldır Suriye'de gerçekleştirilen zulümlerin manifestosudur, hemfikir misiniz?


Vasif: Evet, elbette, demek istediğim, bu adamlar barbar, zalim ve vahşi hayvanlar gibidirler. İnsan olamazlar. Bu maalesef Ebu Süfyan'ın mirasıdır.


Biliyorsunuz, Ebu Süfyan'ın karısı Hind de, şimdi İslam tarihi hakkında konuşuyorum, aynısını yapmıştı. Bu olay da maalesef  İslam tarihinde tek veya yalıtılmış bir örnek değildir. Bu, maalesef kuzu postu içindekilerin elleriyle yapılıyor. Onlar kuzu postu içindeki kurtlardır ve İslam'ın adıyla, sadece İslam'ın adıyla kan döküyorlar. Bu ne yaptıkları, bu da ne için yaptıklarıdır.


Bu durumda, bunları yapanlar  ve Esad rejimine karşı mücadele eden bu insanların temeline baktığımızda  Hz Muhammed'in amcası Hamza'nın karaciğerini yiyen Ebu Süfyan ve eşi Hind ile aynı türden insanlardır.


Yani burada  yeni  ve süpriz olan bir şey yok .Onlar bu tarzda şeyleri Taliban çatısı altında, El Kaide şemsiyesi altında, bu kisveler  altında yapıyorlar.


Bunlar doğuştan teröristler ve ideolojilerine baktığımızda, Vahabi Selefilik olduğunu görebiliriz. Vahabi Selefilik ideolojisinin kalesi de Suudi Arabistan'dır. 


Öyleyse,  bu türden  insanlarla başa çıkmak ve  onları böylesi  zulümleri işlemekten alıkoymak,  bu zulme son vermek istiyorsanız , Suudi Arabistan'ı durdurmak, Suudi Arabistan rejimini  devirmek zorundasınız. Bu yegane çözümdür.


Yani New York 11 Eylül  saldırılarını, Boston Maratonu bombalamalarını  durdurmak istiyorsanız, Suudi Arabistan'ı durdurmanız gerek.  Suudi Arabistan rejimini devirmek elzemdir. Vahabi Selefi unsurları ve Vahabi Selefi ideolojisi ile mücadele etmek zaruridir.


Press TV: Dr Wasif, zamanımız çok kısa, neredeyse bitmek üzere bize çok kısa olarak  söyler misiniz, bu isyancılar tarafından işlenen bu vahşete baktığımızda,  ki bunun ilk olmadığını da biliyoruz, onların  sürekli olarak hükümetler tarafından silahlandırıldığına ve  finanse edildiğine ve bunun  dünyada insan haklarını korumak adına yapıldığına tanık olmaktayız. Buna ne diyorsunuz ne yapmak lazım?



Vasif: Bu ​​oldukça talihsiz ama  gerçektir. Bu çok talihsizdir ve burada  Akademideki  kardeşimlerime, uluslararası kuruluşlara  mesaj vermek isterim. Özellikle de  BM Güvenlik Konseyi ve BM İnsan Hakları Konseyi, Uluslararası Kriz Grubu, Uluslararası Kızılhaç ve diğer insan hakları örgütlerine bu mesaj verilmesi konusuna dikkat çekmek gerekir zira sonrasında iş işten geçmiş olacak .


Bu durumda şöyle bir tahminde bulunmak isterim. Esad rejimi bu türden insanlar eliyle devrilirse , bu türden yürek ve  ciğer yiyen tarzdan herifler  yüzünden  yeni bir  11 Eylül safhasını da Şam'dan  göreceğiz


ABD‘de  olan 11 Eylül'ün bir benzerini göreceksiniz. Yani ABD toprağında bunun doğrudan yansımaları olacaktır. Öyleyse en iyisi buna bir son vermektir.


medyasafak.com