Siyonist Rejim: İslami Cihad son çatışmada 300 kg savaş başlıklı İran füzesi kullandı

Siyonist Rejim: İslami Cihad son çatışmada 300 kg savaş başlıklı İran füzesi kullandı
Haberde, İslami Cihad’ın şimdiye kadar kullandığı tüm füzelerden çok daha fazla patlayıcı taşıyan bu silahın, açık bir araziye isabet ederek 16 metre çapa ve 2 metre derinliğe yol açan bir çukur oluşturduğu vurgulandı.

 

 

 

İsrail Kanal 12 Televizyonu işgal edilmiş toprakların güneyinde büyük bir krater oluşturan füzenin İranlı mühendislerin yardımıyla geliştirildiğini belirtti.

 

Haberde, İslami Cihad'ın şimdiye kadar kullandığı tüm füzelerden çok daha fazla patlayıcı taşıyan bu silahın, açık bir araziye isabet ederek 16 metre çapa ve 2 metre derinliğe yol açan bir çukur oluşturduğu vurgulandı.

 

Kanal 12, füzenin büyüklüğüyle İsrail'i çok şaşırttığını ve İranlı mühendislerin yardımıyla lokal olarak Gazze'de üretildiğini kaydederek, İslami Cihad'ın sayıca daha kalabalık ve büyük Hamas'ı teknik kapasitede bazı noktalarda geçmeyi başardığını da vurguladı. Haberde ayrıca, Hizbullah'ın elindeki bazıları hassas güdüm sistemleriyle takviye edilmiş bunun gibi ve daha büyük füzelerin İsrail'e yöneltilmiş durumda beklediği uyarısında da bulunuluyor.

 

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Tugayları, elindeki bu yeni füzenin tamamen Filistin üretimi Burak-120 olduğunu ve son çatışmada kullanıldığını ilan etmişti. Hareket, füze hakkında detaylı bilgileri yakında kamuoyuna açıklayacağını da bildirmişti.

 

Siyonist rejim ordusunun 12 Kasım'da Gazze'de İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Tugayları'nın önde gelen komutanlarından Baha Ebu'l-Ata'nın bulunduğu eve düzenlediği saldırı, komutanın şehadetine ve 14 Kasım'da sonlanan bir çatışmaya yol açmıştı. İslami Cihad, işgal edilmiş topraklara 450 civarında roket ve havan mermisi yağdırarak, yaklaşık 1 milyon işgalciyi sığınaklarda yaşamaya mecbur etti.

 

 

Medya Şafak