Seyyid Nasrallah: Bölgedeki tüm Amerikan askerleri hedeflenmelidir / Sivil Amerikalıları vurmak Trump’a hizmet eder / Şehid Mühendis artık yaşlandım dua et de sonum şehadet olsun diyordu

Seyyid Nasrallah: Bölgedeki tüm Amerikan askerleri hedeflenmelidir / Sivil Amerikalıları vurmak Trump’a hizmet eder / Şehid Mühendis artık yaşlandım dua et de sonum şehadet olsun diyordu
"Şehid Süleymani bu sene başında beni görmeye geldi ve ona Amerikan medyasının kendisi aleyhindeki kampanyayı yoğunlaştırdığını, bunun ABD’nin ona suikast düzenleme peşinde olduğunu gösterdiğini söyledim. Bana bunun gerçekleşmesi için dua etmemi söyledi."

 

 

 

 

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah; General Kasım Süleymani, Ebu Mehdi Mühendis ve diğer yoldaşlarının şehadeti hakkında dün bir konuşma yaptı. Konuşmanın bazı dikkat çeken bölümlerinin çevirisini sunuyoruz:

 

 

Komutan Süleymani'nin şehadeti tarihin iki aşaması arasındaki kader tayin edici bir noktadır. Bu yeni tarih sadece İran ve Irak arasında değil tüm bölgede başlayacaktır…

 

Süleymani ne zaman şehitleri hatırlasa ağlardı. Benimle görüşmelerinin çoğunda “Yüreğim Allah'a ve şehitlere kavuşma arzusuyla sıkışıyor” derdi. Birlikte savaştığı kardeş ve dostlarının çoğu şehid düşmüştü ve onları çok özlüyordu.

 

Şehid Süleymani bu sene başında beni görmeye geldi ve ona Amerikan medyasının kendisi aleyhindeki kampanyayı yoğunlaştırdığını, bunun ABD'nin ona suikast düzenleme peşinde olduğunu gösterdiğini söyledim. Bana bunun gerçekleşmesi için dua etmemi söyledi.

 

Ebu Mehdi Mühendis de iki ay önce Beyrut'ta, Dahiye'de benim misafirimdi ve şehitliği istiyordu. Görüşmemiz birkaç saat sürdü ve sonlarında bana şöyle dedi:

 

“Seyyid, IŞİD ile Irak'taki mücadelemiz sona yaklaşmış gözüküyor, şehid olması gerekenler de şehid oldu ama ben geride kaldım. Ve artık yaşlandım, saçım sakalım da ağardı. Benim için dua et de sonum şehadet olsun!”

 

 

 

Adil kısas nedir?

 

Kasım Süleymani'nin ayakkabısının değeri bile Trump'un kellesinden fazladır. Adil kısas yani bölgedeki tüm Amerikan askeri mevcudiyetine yönelmek… Amerikan askeri üsleri, savaş gemileri ve bölgedeki tüm Amerikan subay ve askerleri… Onları öldüren Amerikan ordusudur ve Amerikan ordusu da bunun bedelini ödemelidir.

 

Bununla birlikte kastımız Amerikan halkı, vatandaşları değildir. Bölgede Amerikan vatandaşları; haberciler, doktorlar, işadamları, teknisyenler vs bulunuyor. Bunlara dokunulamaz ve dokunulmamalı. Eğer bunlara zarar verilirse bu sadece Trump'ın gündemine hizmet eder.

 

Süleymani ve Ebu Mühendis'in intikamı, bölgemizdeki tüm Amerikan güçlerinin dışarı atılmasıyla alınmalıdır…

 

 

 

Medya Şafak