Randy Short: ABD Suriye’de Yanıltma Harekâtı Düzenliyor

Randy Short: ABD Suriye’de Yanıltma Harekâtı Düzenliyor
Bir siyasal analist Press TV’ye, Özgür Suriye Ordusu’nun CIA’e bağımlı olduğunu, Suriye’yi yıkmak istediklerini ve Suriyelileri önemsemediklerinin açık olduğunu söyledi.

Press TV


Yakın zamanda Amerika Birleşik Devletleri, Başkan Beşar Esad hükümetine karşı savaşan militanlara destek vermek üzere Suriye'ye doğrudan müdahale için askeri seçenekleri güncelledi. 

Press TV, konuyu daha fazla tartışmak üzere insan hakları aktivisti Randy Short'la bir röportaj yaptı. Aşağıda bu röportajın yaklaşık bir çözümlemesi sunulmaktadır.

Press TV: Sözde Suriye'nin Dostları tam olarak neyin peşinde? Yani Suriye halkının durumundan gerçekten kaygı duyuyorlar mı?  

Short: Elbette kaygı duymuyorlar. Eğer bana Özgür Suriye Ordusu ya da her ne ise bu grubu sorarsanız, bunlar CIA'e bağımlı bir gruptur. Bazıları CIA'i, Afganistan'dan ve başka yerlerden ABD'ye uyuşturucu getirilmesiyle ilişkisi nedeniyle “kokain ihracatı teşkilatı” diye tanımlıyorlar. 

Bunlar Siyonizm'in ölçüsüzlüklerine karşı mücadele eden bir lider çıkarmış güçlü bir seküler Müslüman toplumu yıkmak için buradalar. Irak'taki Amerikan işgaline karşı direnişe destek vermiş, aynı zamanda Lübnan'ı korumuş, İsrail'in sömürgesi haline gelmesini engellemiş olan Suriye halkını cezalandırmak istiyorlar.


Bu, “Esad hanedanının suçu”dur ve kendi yolunu, kendi planını izlemek istedikleri için affedilmeyeceklerdir. Suudi Arabistan Vahhabiliğin arkasına saklanan Özgür Suriye Ordusu ve diğerleri ise temel olarak Siyonizm, Avrupa ve Amerikan emperyalizmi, ırkçılık ve dünyadaki İslamofobi lehine çalışıyor. 

Onlar Suriye'yi yıkmak istiyorlar. Halka dair herhangi bir şeyi önemsemedikleri açıktır. Ve savaşçıların çoğu, Alman istihbaratına göre yüzde 95'i Suriyeli bile değil.

Ülkeyi istila etmek, altyapıları yıkmak, çocukları öldürmek, mescidlerin kutsallığını bozmak, Hazreti Muhammed'e (s.a.a) saygısızlık etmek ve imamları öldürmek için ülkeye gelen insanlar, Suriye halkına karşı örtülü Siyonist saldırıdan başka ne yapıyor olabilir ki? 

Press TV: Bay Short, burada kısaca İsrail'e de değinmenizi istiyorum. Biliyorsunuz sözde Suriye'nin Dostları'nın hiçbirinin İsrail'le bir sorunu yok ve tersine, bazıları Tel Aviv'in müttefiki ve destekçisi. O halde İsrail'in Suriye savaşındaki rolü nedir? 

Short: Elbette taş atıp ellerini gizlemek, başka ülkelerde liderleri öldürmek gibi şeyler yapıp bunu bir üçüncü kaynağa atfetmeye çalışmak, korsan bayrağı ya da yanıltma harekâtı denilen operasyonlar, yalnızca İsrail'in değil, ABD'nin ve Avrupa Birliği'nin de ayırt edici özellikleri gibi görünüyor. Avrupa Birliği'nin Gladio operasyonu da böyleydi. Burada pek çok kişi, 11 Eylül'ün de bir tür yanıltma harekâtı olduğunu düşünüyor.

Suriye halkının özgürlüğü için duyulan kaygı konusunda da bir yanıltma harekâtı var. Eğer gerçekten kaygı duysalardı, onları öldürmez, idam edip cesetlerini YouTube'a koymazlardı. Ben bunları izleyemiyorum bile. Böyle insanlar Suriyelileri nasıl önemseyebilir?


Ve eğer Suriyelileri önemsiyorsanız sadece Sünni çoğunluğu önemsemekle de kalamazsınız. Bedevileri, Şiileri, Kürtleri, Hristiyanları da düşünmelisiniz. Yani Suriye karmaşık bir toplumdur, halkın sadece bir kısmını severek bütün bir ülkeyi önemseyemezsiniz.

Bizim Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sorunumuz da bu, biliyorsunuz, ben bunun uzmanıyım. 
 

medyasafak.com