Netanyahu: İsrail’in güvenlik problemlerinin %80’inden fazlasından İran sorumlu

Netanyahu: İsrail’in güvenlik problemlerinin %80’inden fazlasından İran sorumlu
Siyonist rejim başbakanı Benjamin Netanyahu, Pazartesi günü İsrail’in güvenlik teşkilatlarından birinin verilerine atıf yaparak “İsrail’in güvenlikle ilgili problemlerinin %80’den fazlasının sorumlusunun İran olduğunu” belirtti.

 

 

 

Siyonist rejim başbakanı Benjamin Netanyahu, Pazartesi günü İsrail'in güvenlik teşkilatlarından birinin verilerine atıf yaparak “İsrail'in güvenlikle ilgili problemlerinin %80'den fazlasının sorumlusunun İran olduğunu” belirtti.

 

Arjantin-Buenos Ares'teki İsrail büyükelçiliğinin bombalanmasının 25. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen bir törende konuşan Netanyahu “Azmimiz sarsılmış değil ve ayrıca gücümüzü de arttırıyoruz” dedi.

 

Bazı analizlere göre Netanyahu'nun Perşembe günü Rusya'ya yapacağı ziyarette İran ve Hizbullah arasındaki ittifak, zihnini en çok meşgul edecek konular arasında yer alıyor.

 

Netanyahu geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamalarda, Tel Aviv'in, İran'ın Suriye'de kalıcı bir tutamak ve üs kurma çabalarına hız vermesinden dolayı ciddi endişe duyduğunu söylemiş ve Moskova'da Rusya devlet başkanı Putin ile yapacağı görüşmede bu konuyu ve İran ve Hizbullah arasındaki yakın ittifakı ele alacağını kaydetmişti.

 

Netanyahu “Hizbullah'ın tehlikeli silahlarla teçhiz edilmesine şiddetle karşı çıkacağız. Kırmızı çizgilerimiz kalın ve açıktır ve bunları korumak için harekete geçmekte çekince göstermeyiz. İran, dünyadaki terörizmin en büyük kaynağıdır ve İran'ın saldırı kollarından sadece biri olan bununla savaşmaya ihtiyaç var” dedi.

 

Netanyahu devamında “Diğer kolları ise nükleer silah arzusu, balistik füzelerini geliştirmesi ve Ortadoğu'ya istikrarsızlık ekmesidir. İran hükümeti ayrıca İsrail'i ortadan kaldırmakla tehdit etmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

 

www.medyasafak.net