"NATO Yeni Yılda Suriye'ye Saldırmayı Planlıyor"

"NATO Yeni Yılda Suriye'ye Saldırmayı Planlıyor"
Bir analist, büyük bir Amerikan donanmasının Akdeniz’deki Suriye sahiline çıkarılması ve ülkedeki Patriot füzelerinin hazırlanıyor olmasıyla NATO’nun Yeni Yılda “Suriye’ye askeri müdahale” için hazırlandığını söylüyor.

Ken Stone: NATO Suriye'ye karşı askeri saldırıya yöneldi


Bir analist, büyük bir Amerikan donanmasının Akdeniz'deki Suriye sahiline çıkarılması ve ülkedeki Patriot füzelerinin hazırlanıyor olmasıyla NATO'nun Yeni Yılda “Suriye'ye askeri müdahale” için hazırlandığını söylüyor.
 

Bu yorum İsrailli üst düzey bir yetkilinin Amerika Birleşik Devletleri Suriye'nin sözüm ona kimyasal silahlarının sivillere karşı kullanılmasını veya yanlış ellere düşmesini önlemek için Suriye'ye muhtemel bir askeri müdahale çalışmalarını arttırıyor, demesi üzerine geldi.


İsrail'in Stratejik İşler Bakanı Moshe Ya'alon İsrail Radyosu'na Perşembe günü, İsrailli yetkililer Suriye'deki en son gelişmeler hakkında Amerikalı mevkidaşlarıyla yakın temas halindeler, dedi.


Press TV Hamilton'daki Hamilton Savaşı Durdurma Koalisyonu'ndan Ken Stone ile eldeki meseleyi derinlemesine tartışmak için bir röportaj gerçekleştirdi.


Aşağıdaki metin bu röportajın yaklaşık bir çözümüdür.


Press TV: Yermük mülteci kampı çevresindeki durumu nasıl görüyorsunuz? Geçmişte Suriye ve Filistin meselesinin iç içe geçtiği söyleniyordu.


Stone: Peki, Suriye'nin durumunu bir yıldan fazla bir zamandır izledim ve bir model gözlemledim: Politik anlamıyla, diplomatik anlamıyla Suriye'nin durumuna diplomatik bir çözüm inisiyatifi her zaman var ve Suriye krizine çözüm ne olabilirdi, Suriye'de yabancı destekli paralı askerlerin tarafında çatışan  eş zamanlı  oyuncular da var.



Paralı askerler şimdi Şam'daki Filistinli mülteci kampına saldırdılar, bu benim için sürpriz değildir, bu bir kaza değildir, bu bir rastlantı da değildir, tek kelimeyle bu, paralı askerleri destekleyen hükümetlere,  yani Amerika Birleşik Devletleri, Kanada maalesef, bazı NATO ülkeleri, bazı Arap monarşileri gibi Bay İbrahimi'nin Suriye'de bunun için bulunduğu, Birleşmiş Milletler çözümünü prensipte destekliyor olsalar bile barış sürecini baltalamak isteyen ülkelere karşı bir sabotajdır.

Hala rejim değişikliğini ve hükümetin devrilişini ve onun yerini daha rahatsızlık verici bir rejimin almasını görmek istiyorlar.


Press TV: Öyleyse bir anlamıyla Bay Stone, bu plan Suriye'de kalıcı bir kaos mudur?


Stone: Bunun kalıcı bir kaos olduğunu düşünmüyorum. Bence olan şey Batılı ülkelerin satranç taşlarını Yeni Yılda askeri bir müdahale için ileri sürmeleridir. Doha'da Hillary Clinton bu paralı askerlerin yetkililerinin isimlerini Suriye Ulusal İnisiyatifi şemsiyesi altında değiştirip yeniden piyasaya sürdü.


Fas'tan birkaç hafta sonra sözde Suriye'nin Dostları olarak anılan bir başka taş sahaya sürülüyordu ve maalesef Kanada, şaşırtıcı bir biçimde Suriye halkına asla danışılmamış olsa bile, bu paralı askerlerin Suriye halkının tek yasal temsilcisi olarak tanınmaları için organizasyona yardım etti.

En az bir Kanada firkateyninin de dahil olduğu büyük bir Amerikan donanması Doğu Akdeniz'deki Suriye sahillerine çıkarıldı; Sizin haberinizde gösterildiği gibi Suriye'de Patriot füzeleri yerleştiriliyor ve NATO'ya göre Ocak sonunda bunlar operasyonel hale gelmelidirler. Ve nihayet Obama'nın bir kırmızıçizgisi var, kimyasal kitle imha silahlarının yorgun, eski öcüsü.


Bu durumda, hayır, bunun sonsuza kadar kaos anlamına geleceğini düşünmüyorum, bence bu, yeni yılda NATO askeri müdahalesine doğru ilerliyoruz anlamına geliyor.


medyasafak.com