Lübnan Müstakbel Hareketi Fitne Çıkarma Peşinde

Lübnan Müstakbel Hareketi Fitne Çıkarma Peşinde
"Bugün Lübnan’da Sünnilerin temsilcisi olduğunu iddia eden iki akım bulunuyor. Bunlardan biri ılımlı olan Sünni Şeyh Muhammed Raşid Kabbani, diğeri ise Arabistan’ın Selefi gruplar tarafından desteklenen, gerçekte Vahhabiliğin Lübnan’daki temsilcisi olarak adlandırabileceğimiz El Müstakbel Hareketidir."

 

Shia News'in aktardığı habere göre bugün Lübnan'da Sünnilerin temsilcisi olduğunu iddia eden iki akım bulunuyor. Bunlardan biri ılımlı olan Sünni Şeyh Muhammed Raşid Kabbani, diğeri ise Arabistan'ın Selefi gruplar tarafından desteklenen, gerçekte Vahhabiliğin Lübnan'daki temsilcisi olarak adlandırabileceğimiz El Müstakbel Hareketidir.

 

Birkaç gün önce Beyrut'taki bir camide meydana gelen hadise bu iki hareket arasındaki ayrılığı gözler önüne seriyor. Saad Hariri başkanlığındaki El Müstakbel partisi, Şeyh Kabbani'nin  bombalı saldırıda hayatını kaybeden Muhammed Şateh'in  cenaze törenine katılmasına engel oldu, daha sonra yine aynı saldırıda hayatını kaybeden gencin cenaze namazını kıldırmak için mescide giden Şeyh Kabbani'ye buradaki El Müstakbel partisi taraftarları  tarafından saldırı girişiminde bulunuldu. El Müstakbel Partisi taraftarları ellerinde El Kaide bayrakları ve dillerinde ‘'La ilahe illallah,  müftü Allah'ın düşmanıdır” sloganlarıyla Şey Kabbani'yi camide muhasara altına aldılar.

 

Bu tekfirci grup ılımlı, akıllı ve sakin duruşuyla  insanları gelecekteki fitnelerden sakındıran,  Şeyh Kabbani'yi yolunun önünde bir engel olarak görüyor. Tekfirciler aynı zamanda Vahhabi  şeyhlerinin emirlerini daha rahat ve daha kolay icra edebilmek için bu akımla uyum içierisinde olan Sünni bir şeyhi  başa geçirme çabasındalar.

 

medyasafak.com