Kuveyt Gazetesi İran’ın Savaşa Girme Tehdidi Hakkındaki Ayrıntıları İfşa Etti

Kuveyt Gazetesi İran’ın Savaşa Girme Tehdidi Hakkındaki Ayrıntıları İfşa Etti
Kuveyt’te yayınlanan Er-Ray gazetesi Amerika’nın Suriye’ye saldırması halinde İran İslam Cumhuriyeti’nin bütün gücüyle savaşa gireceğini gösteren gizli bilgilere ulaştığını iddia etti.

Kuveyt Gazetesi İran'ın Savaşa Girme Tehdidi Hakkındaki Ayrıntıları İfşa Etti

 

Kuveyt'te yayınlanan Er-Ray gazetesi Amerika'nın Suriye'ye saldırması halinde İran İslam Cumhuriyeti'nin bütün gücüyle savaşa gireceğini gösteren gizli bilgilere ulaştığını iddia etti.

 

El Alem'in Çarşamba günü bildirdiğine göre bu Kuveyt gazetesi şöyle yazmış:

 

“Üst düzey bir İranlı heyet Rusya Cumhurbaşkanı Putin ile yaptıkları görüşmede, ABD'nin Suriye'ye fırlatacakları ilk füzenin ardından, bu füzenin hedefine ulaşmaması durumunda bile, İran'ın  bütün gücüyle savaşa dahil olacağını söylediler.  Putin bunun üzerine İran'ın bu konudaki tutumunun açık ve değişmez olduğuna emin olmuş.”

 

Kuveyt gazetesinin iddiasına göre üst düzey İranlı kaynaklar Putin ile görüşen bu heyetin “Putin'in İranlı misafirlerinin Suriye konusundaki ciddiyet ve kararlıklarına çok şaşırdığını” da aktarmışlar.

 

Er-Ray gazetesi kendi kaynaklarından şunları naklederek haberini sonlandırıyor:

 

“Halihazırda savaşın çıkıp çıkmayacağı hakkında kesin bir yargıya varmak mümkün değil.  Fakat İran savaş kesin çıkacakmış gibi davranmayı sürdürüyor ve İran'ın Suriye'yi savunma kararı bedeli ne olursa olsun icra edilecektir.”

 

medyasafak.com