Kral Abdullah’ın Durumu Kritik / Saltanat Kavgası Ufukta

Kral Abdullah’ın Durumu Kritik / Saltanat Kavgası Ufukta
"Suudi yetkililerin Batılı müttefiklerine gönderdikleri bigilere dayandırılan habere göre Suud Kralı Abdullah’ın sağlık durumu giderek kötüleşti ve ölümle pençeleşiyor."

Kral Abdullah'ın Durumu Kritik / Saltaanat Kavgası Ufukta

 

Suudi yetkililerin Batılı müttefiklerine gönderdikleri bigilere dayandırılan habere göre Suud Kralı Abdullah'ın sağlık durumu giderek kötüleşti ve ölümle pençeleşiyor. Suud hanedanının bütün olasılıklara hazır olduğu aktarılıyor.

 

Fars News'in  El Menar'dan aktardığı habere göre 90 yaşındaki Suud Kralı Abdullah Bin Abdulaziz ölümle pençeleşiyor.

 

Suud hanedanı mensuplarının ise kralın ölüm ihtimali nedeniyle ülkede kalmayı tercih ettikleri ve  yurtdışına çıkmaktan kaçındıkları gözleniyor.

 

Suudi Arabistan Ulusal Güvenlik Bakanı ve ayrıca Kral Abdullah'ın oğlu olan Mutaib bin Abdullah, bundan 20 gün önce Kral Abdullah ile görüşmek için izin alabilen tek kişi olmuş.

 

Gelen bilgilere göre Kral Abdullah'ın geçen Ağustos ayından itibaren bütün konuşmaları iptal edilmiş, bölgedeki mevcut kriz ve Katar'da yaşanan değişiklikler esnasında Kralın yokluğu nedeniyle de Suud prensleri  arasında  kriz çıkmış.

 

Veliahd Prens Selman bin Abdulaziz'in Kralın ölümünden sonra büyük sorunlarla karşı karşıya geleceği tahmin ediliyor. Bunlar arasında veliahdın güvenlik kurumlarında ve orduda yeterli güce ve nüfuza sahip olmaması ve Bender bin Sultan önderliğindeki “Sultan” ailesinin (Kralın yeğenlerinin) gücü ellerine geçirmek istemeleri yer alıyor.

 

Suudi Arabistan'daki üç askeri güç Selman'ın rakipleri ve çocukları arasında paylaştırılmış olduğundan Kralın ölümünden sonra bu meselenin hanedanlık içinde çatışma yaratması bekleniyor.

 

medyasafak.com