Kornet’leri Filistin’e Hizbullah soktu / Yeni İran füzesi Bedir-3 Direniş’in elinde / Demir Kubbe nasıl delindi?

Kornet’leri Filistin’e Hizbullah soktu / Yeni İran füzesi Bedir-3 Direniş’in elinde / Demir Kubbe nasıl delindi?
Bunun cevabı Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın 20 Kasım 2017’de yaptığı şu konuşmada gizli: “Kornet füzelerini Gazze’ye ulaştırmak şerefi bize aitti. Bununla gurur duyuyorum. Bizi bu nedenle kınamak isteyenler, kınanması gerekenler bu vazifeyi savsakladığınız için asıl sizlersiniz!”

 

 

 

Kornet füzelerini Filistin'e Hizbullah soktu

 

Siyonist rejimin 4-6 Mayıs 2019'da gerçekleştirdiği son saldırıda İsrail zırhlı araçları ve askeri jiplerini vuran Gazze Direnişinin bu silahları nasıl elde ettiği ilgili çevrelerce sıkça soruluyor.

 

Bunun cevabı Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın 20 Kasım 2017'de yaptığı şu konuşmada gizli: “Kornet füzelerini Gazze'ye ulaştırmak şerefi bize aitti. Bununla gurur duyuyorum. Bizi bu nedenle kınamak isteyenler, kınanması gerekenler bu vazifeyi savsakladığınız için asıl sizlersiniz!”

 

 

Filistin Direnişinin Demir Kubbe'yi delmede uyguladığı yeni taktik: Yoğun ateş salvosu

 

Filistinlilerin İsrail'e fırlattığı yaklaşık 700 füzenin sadece 173 tanesi engellenebildi. Bir Demir Kubbe füzesinin maliyeti (80,000 dolar) ile bir Filistin füzesinin maliyeti (300 ila 1000 dolar) arasındaki dev fark düşünüldüğünde, son gelişmeler Siyonist rejim açısından daha can sıkıcı bir durum arz ediyor. Siyonist yerleşimciler kendilerinin “insan kalkanı” olarak kullanıldığını söyleyerek “Demir Kubbe” adı verilen bir “süzgeç”in korumasına terk edildikleri için resmi yetkililere ateş püskürüyorlar.

 

Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı temsilcisi İzzeddin el-Kassam'ın sözcüsü Ebu Ubeyde, Demir Kubbe'yi etkisiz kılan son taktikleri hakkında konuştu. Ebu Ubeyde şunları kaydetti:

 

“Kalkanı delip hedeflerimize ulaşmamızı sağlayan taktik kısa bir süre içerisinde pek çok füzenin ateşlenmesiyle uygulanan yoğun ateş gücü oldu. Kassam'ın İsrail hedeflerine ateşlediği füzelerin yüksek tahrip gücü Siyonist rejimde ağır hasara yol açtı ve tüm kuvvet dengesini değiştirdi. Özellikle düzinelerce füze koordinasyon içerisinde ve aynı anda fırlatıldığından İsrail kalkanının radarı ve engelleme aygıtı durduruldu.”

 

 

Yeni İran füzesi Filistin Direnişinin elinde: Bedir-3

 

Siyonist rejimin istihbarat kaynaklarına yakınlığıyla bilinen DEBKA sitesi bu konuda şunları yazdı:

 

“İran Bedir-3 füzesi hedefin 20 metre yakınında patlıyor ve 1400 adet şarapnel saçıyor. 6 Mayıs Pazar günü, Gazze ateşkesine saatler kala Filistinli ve İranlı kaynaklar yeni İran silahını Gazze'nin 13 km kuzeyindeki Aşkelon'u hedeflerken gösteren bir video yayınladılar. İranlı kaynaklar Bedir-3'ün Filistin İslami Cihad'ına teslim edildiğini belirtiyorlar. Roketin daha önceki versiyonları 40 kiloluk patlayıcı taşırken Bedir-3'ün patlayıcı başlığı 250 kg geliyor.

 

Bu yeni silah Ortadoğu'da ilk önce İran destekli Husilerce Nisan başlarında Yemen'de kullanıldı. İslami Cihad bu silahı İsrail karşısında kullanan ilk örgüt.

 

DEBKA'nın askeri kaynaklarına göre Bedir-3'ün 150 km menzili var. En büyük özelliği ise yere varmadan hedefin 20 metre üstünde patlıyor ve geniş bir alana 1400 şarapnel parçası saçıyor olması. Bu özelliği, insan hedeflerine ve binalara geniş bir yarıçapta iki kat zarar verme imkânı tanıyor. Bu yüzden pek çok kişi, Aşkelon ve Aşdod'da roket alarmlarını duyduktan sonra sığınaklara varamadan yaralandı. 4 kişi öldü, 250'den fazla İsrailli çoğunlukla uçan şarapnellerle yaralandı ve pek çok bina doğrudan isabet aldı.

 

Hamas ve İslami Cihad tek bir atışta pek çok roket fırlatmak suretiyle İsrail'in Demir Kubbesini alt etmenin yolunu bulmakla övündüler.  Bizim kaynaklarımız da Gazze'den yapılan bu son roket saldırısında Demir Kubbe'nin roketlerin %70'ini durdurabildiklerini kaydediyorlar, son yüzleşmelerde bu oran %80 idi.”

 

 

Medya Şafak