Kevin Barrett: El Kaide İsrail’i Korumak için Kuruldu

Kevin Barrett: El Kaide İsrail’i Korumak için Kuruldu
Barrett: El Kaide’nin Batılı gizli servisler tarafından kurulmasının daha önemli bir nedeni de İsrail’in ve Batı’nın tüm dünyadaki düşmanlarına saldırmak için bir Arap lejyonu olarak kullanılmak istenmesidir.

Kevin Barrett: El Kaide İsrail'i Korumak için Kuruldu

 

Bir politik analist “Batılı gizli servisler  El Kaide terörist grubunu İsrail çıkarlarını korumak ve diğer ülkelere askeri müdahalelerini meşru göstermek için yarattı” dedi.

 

Dr. Kevin Barrett Çarşamba günü Press TV'ye  verdiği röportajda “Teröre karşı savaşın gerçek öyküsü bize anlatıldığı gibi değil.  ABD'nin Suriye'yi El Kaide için bombalaması  gözüktüğü kadar tuhaf değildir” dedi.

 

Barrett bu açıklamaları Senatör Rand Paul'un “Obama'nın Amerikalılardan 11 Eylül saldırılarından 12 sene sonra El Kaide ile müttefik olmalarını istemesini” eleştirmesi üzerine yaptı.

 

Paul Salı günü yaptığı açıklamada Washington'un Suriye saldırı planını kastederek  “El Kaide tarafından saldırıya uğramamızın 12 sene sonrasında , 3000 Amerikalının El Kaide tarafından öldürülmesinin ardından Başkan Obama şimdi bizden El Kaide ile ittifak yapmamızı istiyor” demişti.

 

Barrett “El Kaide Batılı gizli servisler tarafından iki amaç için kurulmuştur ve  yabancı istihbarat operasyonudur. Bunlardan biri El Kaide unsurlarının tüm dünyadaki sivillere karşı işledikleri vahşi eylemler yoluyla İslami uyanış karşısında ciddi bir halkla ilişkiler tepkisi doğurmaktır.”

 

Kendisi de 11 Eylül'ün Araştırılması için Bilimsel Panel inisiyati üyesi olan Barrett, “El Kaide'nin yaratılmasındaki bir diğer neden de İsrail'in çıkarlarını korumaktır” diye konuştu.

 

Barrett “El Kaide'nin Batılı gizli servisler tarafından kurulmasının  daha önemli bir nedeni de İsrail'in ve Batı'nın tüm dünyadaki düşmanlarına saldırmak için bir Arap lejyonu olarak kullanılmak istenmesidir” şeklinde konuştu.

 

Barrett “Amerikalı yetkililerin kimyasal silah kullanma ithamıyla Suriye'ye müdahale etmeyi düşündükleri gibi, El Kaide'nin Suriye'deki varlığı da daha fazla Batı müdahalesi için bahane olarak kullanılacak” dedi.

 

medyasafak.com