Kuveyt Karadavi’yi Sınır Dışı Etti

Kuveyt Karadavi’yi Sınır Dışı Etti
Kuveyt İçişleri Bakanlığı, Kuveyt’e gelen Katarlı Şeyhi halktan gelen protestolar nedeniyle sınır dışı etmek zorunda kaldı.

Kuveyt Karadavi'yi Sınır Dışı Etti

 

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, Kuveyt'e gelen Katarlı Şeyhi halktan gelen protestolar nedeniyle  sınır dışı etmek zorunda kaldı.

 

Fars Haber Ajansının Nehreyn.net adlı haber sitesinden aktardığı habere göre tartışmalı fetvaların sahibi Katarlı Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Karadavi'nin Kuveyt'e yaptığı ziyaret başına dert açtı.

 

Karadavi Kuveyt'te yoğun protestolarla karşılandı ve ülkeyi birkaç saat içinde terk etmek zorunda kaldı.

 

Kuveyt'te gerçekleştirilen Uluslararası  İslami Yardım Kurumu Toplantısına katılmak üzere ülkeye gelen Karadavi, son iki sene içinde Batı ve Siyonistlerin Arap Dünyasında gerçekleştirmek istedikleri  planları doğrultusunda  Selefi  ve Vahabi grupların kanlı eylemlerini destekleyen   fetvalar verdiği için  ülkede  tepkiyle karşılandı.  

 

Yetkili kaynakların aktardığına göre, Kuveyt İçişleri Bakanlığı Karadavi'yi diplomatik pasaportla geldiği ülkeyi bir an önce terk etmesi gerektiği konusunda uyardı. Karadavi  Kuveyt'e gelip oteline yerleştikten kısa bir süre sonra, toplantıya dahi katılamadan  ülkeyi terk etmek zorunda kaldı.  Bu uluslararası kurum  sözde yardım projeleri adı altında Afrika ve Asya'da kabileciliği ve Vahabiliği yaymak için faaliyet göstermekle suçlanıyor.

 

Son birkaç gündür sosyal ağ kullanıcıları Kuveytli vatandaşlar ve insan hakları savunucuları, Karadavi'nin bu ziyaretini kınayarak  İçişleri Bakanlığından  bu fitne dolu  fetvaların sahibi ve Arap ülkelerini bölen bu şahsı ülkeden çıkarmalarını istediler ve Kuveyt halkının bu şahsa karşı hiç ilgi beslemediğini söylediler.

 

medyasafak.com