İsrailli komutan: Hizbullah gelecek savaşta intihar gemileri kullanabilir

İsrailli komutan: Hizbullah gelecek savaşta intihar gemileri kullanabilir
Amiral Prof. Shaul Chorev The Jerusalem Post gazetesine yaptığı açıklamada İsrail donanmasının gelecek savaşta Hizbullah’ın intihar gemileri kullanmasını beklemesi gerektiğini söyledi.

 

 

Amiral Prof. Shaul Chorev The Jerusalem Post gazetesine yaptığı açıklamada İsrail donanmasının gelecek savaşta Hizbullah'ın intihar gemileri kullanmasını beklemesi gerektiğini söyledi.

 

Siyonist rejim donanmasının bir dönem deniz operasyonları komutan yardımcısı olarak görev yapan Chorev “Hizbullah kendisini İsrail'in elindekiler gibi gemilerle donatmaya ihtiyaç duymayacak, fakat İsrail teknolojisi ile baş edebilmek için karadan denize füzeler ya da Yemen'de olduğu üzere intihar gemileri gibi asimetrik savaş gereçlerini kullanacaklarını tahmin edebiliriz” dedi.

 

Chorev bu sözlerini Hayfa Üniversitesine bağlı bir araştırma merkezinde düzenlenen özel bir jeo-strateji konferansında dillendirdi.

 

Emekli komutan “Hizbullah'ın stratejisine baktığınızda İsrail'in stratejik varlıklarını hedefleyeceklerini anlamanız çok kolay. Hizbullah ile yapılacak bir sonraki savaş deniz ağırlıklı da olacak” uyarısında bulundu.

 

Siyonist rejim ordusu Hizbullah'ın elindeki uzun menzilli füzelerin İsrail'de kullanılan elektriğin önemli bir bölümünü üreten doğal gaz tesislerini vurabileceğini itiraf ediyor.

 

Öte yandan Siyonist rejim ithalatının %90'ı gemilerle sağlandığı için de denize fazlasıyla bağımlı durumdalar.

 

 

www.medyasafak.net