İsrailli analist: Bizi IŞİD değil Şii ekseni tehdit ediyor

İsrailli analist: Bizi IŞİD değil Şii ekseni tehdit ediyor
Hem İran hem de IŞİD İsrail'i yok etmek istiyor fakat sadece İran'ın bunu yapmaya gücü var. İran İsrail şehirlerinin üstüne kendi başına 100 ton patlayıcı atabilir ve benzer bir miktarı da Hizbullah eliyle yapabilir. IŞİD'in elindeyse bunun aksine kamyonlar üzerindeki Kalaşnikoflarından başka bir şey yok.

 

İsrailli politik analist ve tv programcısı Ben Caspit tarafından kaleme alınan ve Al-Monitor'da "Suriye Rusya'nın Vietnamı mı Olacak?" başlığı altında yayınlanan yazıda Siyonist rejim ve IŞİD arasındaki ilişkinin doğasına ışık tutan cümleler sarf ediliyor.

 

Yazıda İsrail'in Akdeniz'deki Rus varlığını endişeyle izlemekle birlikte, "IŞİD'i Tahran'dan Beyrut'a uzanan Şii ekseninden daha küçük bir tehlike saymak" şeklindeki pozisyonunu koruduğu belirtiliyor.

 

Yazıda isminin açıklanmasını istemediği belirtilen üst düzey bir İsrail istihbarat kaynağının aynen şu cümleleri kullandığı da naklediliyor: "Hem İran hem de IŞİD İsrail'i yok etmek istiyor fakat sadece İran'ın bunu yapmaya gücü var. İran İsrail şehirlerinin üstüne kendi başına 100 ton patlayıcı atabilir ve benzer bir miktarı da Hizbullah eliyle yapabilir. IŞİD'in elindeyse bunun aksine kamyonlar üzerindeki Kalaşnikoflarından başka bir şey yok."

 

www.medyasafak.net