İsrail ve Suudi genelkurmay başkanları Washington’da “İran tehlikesini” konuştu

İsrail ve Suudi genelkurmay başkanları Washington’da “İran tehlikesini” konuştu
İsrail’in Kan medya kurumunun bildirdiğine göre Salı günü ABD’de gerçekleşen Şiddet Yanlısı Aşırılıkçı Örgütlerle Mücadele Konferansı’nda görüşen taraflar, İran dahil olmak üzere pek çok bölgesel sorunu masaya yatırdı.

 

 

İsrail medyası, Siyonist rejim genelkurmay başkanı Gadi Eizenkot'un Suudi mevkidaşı General Feyyad b. Hamid Raqed el-Ruwaili ile Washington'da bir araya geldiğini yazdı. Bu durum Tel Aviv'in Fars Körfezi'ndeki Arap krallıklarıyla yürüttüğü gizli ilişkileri açıktan sürdürme yönüne gittiğini gösteriyor.

 

İsrail'in Kan medya kurumunun bildirdiğine göre Salı günü ABD'de gerçekleşen Şiddet Yanlısı Aşırılıkçı Örgütlerle Mücadele Konferansı'nda görüşen taraflar, İran dahil olmak üzere pek çok bölgesel sorunu masaya yatırdı.

 

Siyonist rejim genelkurmay başkanı Eizenkot'un Ruwaili dışında pek çok başka Arap ülke lideriyle de aynı konular çerçevesinde bir dizi temaslarda bulunduğunu belirten kaynak, bu ülkelerin ismini vermedi.

 

Eizenkot ve Ruwaili arasındaki buluşma kamuoyuna bildirilen ilk resmi görüşmeleri oldu.

 

Eizenkot daha önce (geçtiğimiz Kasım) Suudi sermayeli Elaph internet gazetesine demeç vermiş ve Tel Aviv'in Tahran karşısında Riyad ile birlikte istihbarat paylaşımına hazır olduğunu söylemişti. Eizenkot “Suudi Arabistan ve diğer ılımlı Arap ülkeleriyle İran karşısında istihbarat paylaşımına hazırız. Bizimle Suudi Arabistan arasında pek çok ortak çıkar mevcut” şeklinde konuşmuştu.

 

Öte yandan Suudi veliaht prensi Muhammed b. Selman da Nisan ayında TIME dergisine verdiği bir röportajda “İki rejimin ortak bir düşmanları (İran) olduğunu ve Filistin meselesi çözülür çözülmez ilişkilerini normal hale getirebileceklerini” söylemişti.

 

 

www.medyasafak.net