İsrail: İran baş tehdit / Desteği olmasaydı Hizbullah, Hamas ve İslami Cihad’ın etkisi olmazdı

İsrail: İran baş tehdit / Desteği olmasaydı Hizbullah, Hamas ve İslami Cihad’ın etkisi olmazdı
Moshe Yaalon sözlerini şöyle sürdürdü: “İran dünyadaki istikrara yönelik en önemli tehdittir. İran rejiminin desteği olmaksızın Hizbullah etkisizdir; İran onlara silah, füzeler, roketler ve gerekli teknik bilgiyi sağlamaktadır. İran desteği olmasa Hamas ve İslami Cihad, özellikle de Gazze Şeridi’nde önemsiz bir güce dönüşür.”

 

 

Siyonist rejimin sabık savunma bakanı Moshe Yaalon Salı günü The Jerusalem Post gazetesine verdiği röportajda “Ortadoğu ve küresel güvenlik için en büyük tehdidin IŞİD değil İran'dan kaynaklandığını” iddia etti ve “İran'ın IŞİD tehdidi karşısındaki çözümün bir parçası olarak değerlendirilmesinin çok büyük bir hata olduğunu” öne sürdü.

 

Moshe Yaalon sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“İran dünyadaki istikrara yönelik en önemli tehdittir. İran rejiminin desteği olmaksızın Hizbullah etkisizdir; İran onlara silah, füzeler, roketler ve gerekli teknik bilgiyi sağlamaktadır. İran desteği olmasa Hamas ve İslami Cihad, özellikle de Gazze Şeridi'nde önemsiz bir güce dönüşür.”

 

“ABD ve dünya güçleri İran'ı ‘baş tehdit' olarak görmeli ve politikalarını bununla uyumlu kılmalıdırlar, belki yeni ekonomik yaptırımlar uygulamalı ve İran Nükleer Anlaşmasından sonra ne yapacaklarına dikkatle karar vermelidirler.”

 

 

www.medyasafak.net