İsrail ile Hizbullah arasında bu yaz bir savaş bekleniyor

İsrail ile Hizbullah arasında bu yaz bir savaş bekleniyor
İsrail Medya Kurumu “Kan”a göre Beyrut’taki Batılı diplomatik kaynaklar Okaz gazetesine yaptıkları açıklamada, tüm verilerin ve raporların Lübnanlı parti ile İsrail arasında bu yaz bir savaş çıkması ihtimalini gösterdiğini söylediler.

 

 

 

İsrail medyasında Perşembe günü yayınlanan bir analizde, Hizbullah ile İsrail ordusu arasında bu yaz bir savaş beklendiği belirtildi.

 

İsrail Medya Kurumu “Kan”a göre Beyrut'taki Batılı diplomatik kaynaklar Okaz gazetesine yaptıkları açıklamada, tüm verilerin ve raporların  Lübnanlı parti ile İsrail arasında bu yaz bir savaş çıkması ihtimalini gösterdiğini söylediler.

 

Batılı kaynaklara göre Hizbullah Sezar Yasası nedeniyle kendisini sıkışmış durumda görüyor ve bu kuşatmayı kırmayı ve bir savaşla masayı devirip tüm kartları yeniden karmayı hedefliyor.

 

Bu kaynaklar çatışmanın Amerikan başkanlık seçimlerinden önce ve Lübnan'ın güney sınırında ve Suriye-İsrail sınırında gerçekleşeceği tahmininde bulunuyorlar.

 

Haber sitesi, Lübnanlı gazete an-Nahar'ın birkaç gün önce, Hizbullah içerisinde, özellikle de tüm partiyi ve bir bütün olarak Lübnan toplumunu olumsuz etkileyecek Sezar Yasası'nın ilanıyla birlikte Ağustos ayında İsrail ile savaş çıkmasının mümkün olduğu yönünde konuşmalar yapıldığını yazdığını da ekliyor.

 

Öte yandan Lübnan'daki bazı kaynaklar da Hizbullah'ın bir savaş başlatmayı planlamadığını bununla birlikte Siyonist rejimin bu yaz saldırmayı hedeflediğini bildiği için savaşa hazırlık yaptığını belirtiyorlar.

 

Hizbullah'ın askeri medyasında bu hafta başında, Tel Aviv'i ve diğer bölgeleri vuracak nokta atışlı füzeleri Seyyid Hasan Nasrallah'ın konuşmaları eşliğinde gösteren bir video yayınlanmıştı.

 

 

Medya Şafak