İsrail'i misilleme korkusu sardı

İsrail'i misilleme korkusu sardı
“İsrail” saldırısı karşısında daha Lübnan direnişinden bir yorum gelmeden, “İsrail” temsilcileri ve medyası, endişeli analizlere yöneldi...

“İsrail” endişeli: Saldırıdan sonra ne olacak?

 

Alahednews.com

 

 

"İsrail" için Suriye-Lübnan sınırındaki bir hedefe saldırmak, bedeli ağır olan bir maceradır.  


“İsrail” saldırısı karşısında daha Lübnan direnişinden bir yorum gelmeden, “İsrail” temsilcileri ve medyası, endişeli analizlere yöneldi.

 

Önde gelen bir “İsrail” temsilcisi Time dergisine, Pazartesi gecesi Suriye-Lübnan sınırında bir silah konvoyuna düzenlenen hava saldırısının arkasında “İsrail”in olduğunu söyledi.



Siyonist topluluğun saldırganlığını meşrulaştırma çabasında olan “İsrail” temsilcisi, “hedefin Hizbullah'ın halihazırda elinde olanlardan daha ağır ve daha tehlikeli başlıkları olan füzeler taşdığı görülen bir konvoy olduğunu” iddia etti.



Temsilci ayrıca “Hizbullah'ın ‘İsrail'deki nüfus bölgelerinin kalbine yönelmiş onbinlerce roket elde ettiğini” ileri sürdü.



Olayların hemen arkasından bir “İsrail” güvenlik kaynağı, Reuters haber ajansına Lübnan veya Suriye'de bir “İsrail” saldırısı olup olmadığı konusunda yorum yapmaktan kaçındı. Ancak kaynak, “İsrail” ordusunun kuzeyde alışılmışın dışında bir operasyon gerçekleştirdiğini doğruladı.



“İsral” Başbakanı Benyamin Netanyahu Salı günü, “İsrail”in Suriye-Lübnan sınırı üzerinde bir hava saldırısı gerçekleştirip gerçekleştirmediği konusunda bir teyitte bulunmayı reddetti, ancak şunları söyledi: “'İsrail'in güvenliğini korumak için mümkün olan herşeyi yapacağız. İddia edilen şeyi yapıp yapmadığımız hakkında konuşmuyorum – bu ilk nokta. İkinci nokta ise şu: biz, ‘İsrail' halkının güvenliğini korumak için gereken herşeyi yapıyoruz.” 

 

Netanyahu'nun açıklamasından çok uzun olmayan bir süre sonra, Çarşamba sabahı  “İsrail” Ulaştırma Bakanı Yisrael Katz, Pazartesi günkü hava saldırısının arkasında “İsrail”in elinin olduğunun ipuçlarını verdi.

 

Tepkiler üzerine “İsrail'in” Haaretz gazetesi, “Hizbullah'ın Pazartesi günü Lübnan-Suriye sınırı yakınlarındaki bir hedefe yönelik saldırıya misilleme olarak ‘İsrail' yetkililerini hedef almaya başlayabileceği” şeklindeki korkuyu ifade etti.

 

Kaynaklar gazeteye, partinin "önde gelen ‘İsrail' yetkililerini hedef almaya başlayabileceğini” söyledi.

 

Gazete ayrıca şu ifadelere yer verdi: “'İsrail' askeri yetkililerinin gerekli şekilde hazırlık yaptığı görülüyor. Her durumda, Hizbullah'ın hemen tepki vermesi beklenmiyor.”

 

medyasafak.com