İsrail: Hizbullah, Suriye müdahalesinden, korkutucu askeri deneyimler elde etti

İsrail: Hizbullah, Suriye müdahalesinden, korkutucu askeri deneyimler elde etti
New York Times gazetesinin aktardığına göre İsrailli uzmanlar, Hizbullah’ın Suriye savaşına müdahil olarak, korkutucu askeri deneyimler elde ettiği değerlendirmesini yaptı.

 

 

New York Times gazetesinin aktardığına göre İsrailli uzmanlar, Hizbullah'ın Suriye savaşına müdahil olarak, korkutucu askeri deneyimler elde ettiği değerlendirmesini yaptı.



Gazete, haberinde, Hizbullah'ın savaş alanında hücum deneyimleri kazandığını ve Suriye deneyimi sonrasında partinin komutanlarının ve savaşçılarının kendine daha fazla güvenir hale geldiğini ekledi.



İsrailli askeri planlamacılar, modern hava savunma sistemleri, insansız uçaklar ve sofistike elektronik kapasitelerle donanmış olan Hizbullah'ın şimdi İsrail ordusuyla savaşmaya daha fazla ilgi göstermesi nedeniyle, bir sonraki savaşın İsrail için daha zorlu olacağını düşünüyorlar.



ABD gazetesi, “partiyi Suriye'deki saha başarıları nedeniyle ödüllendirecek olan” Suriye hükümetinin Hizbullah'a stratejik silahlar vereceğini vurguladı.



New York Times'a göre Hizbullah'ın, Lübnan-Suriye sınırlarındaki karargahına yönelik Siyonist saldırganlığa yanıt olarak Golan Tepeleri'nde bulunan İsrail askerlerine saldırı düzenlemek suretiyle Suriye'deki askeri faaliyetlerini genişletmesi de ihtimal dahilinde.

 

 

medyasafak.com