İsrail: Hamas’ın M-302 füzeleri Suriye tarafından üretilip Hizbullah tarafından geliştirildi

İsrail: Hamas’ın M-302 füzeleri Suriye tarafından üretilip Hizbullah tarafından geliştirildi
Siyonist kaynaklar şöyle devam ettiler: “Bu silah İran teknolojisi ile Çinlilerin 175 kilo savaş başlığı taşıyan WS-1 füzelerinden geliştirildi. Gazze’ye gönderilen Hizbullah mühendisleri de Hamas’a M-302 füzelerinin menzil ve isabet oranını yükseltmek için yardım ettiler.”

 

Gazze'nin 110 km kuzeyindeki Hadera'nın Filistin roketlerince vurulması Siyonist rejimi durumu analiz etmeye sevk etti.

 

İsrail istihbarat kaynaklarına göre Hamas'ın elinde Hadera'yı vuranların cinsinden Suriye üretimi birkaç yüz adet M-302 roketi bulunuyor.

 

Aynı kaynaklar “Bu uzun menzilli füzelerin Suriye üretimi M-302 / Hayber oldukları teşhis edildi. Bunlar 2006 Savaşı'nda Hizbullah tarafından Hayfa'ya yağdırılmışlardı” dediler.

 

Siyonist kaynaklar şöyle devam ettiler: “Bu silah İran teknolojisi ile Çinlilerin 175 kilo savaş başlığı taşıyan WS-1 füzelerinden geliştirildi. Gazze'ye gönderilen Hizbullah mühendisleri de Hamas'a M-302 füzelerinin menzil ve isabet oranını yükseltmek için yardım ettiler.”

 

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı General Yaakov Amidror da “Hamas'ın ellerindeki füze cephanesinin %10'unun uzun menzilli olduğunu, İsrail'in zayıf noktasının neresi olduğunu anladıklarını ve Tel Aviv ve Kudüs'ü vurmayı Sederot'tan daha cazip gördüklerini” belirtti.

 

medyasafak.com