İsrail Genelkurmay Başkanı: Hizbullah en büyük düşmanımız / 2006'da Nasrallah'a suikast düzenledik

İsrail Genelkurmay Başkanı: Hizbullah en büyük düşmanımız / 2006'da Nasrallah'a suikast düzenledik
Siyonist subay “Hizbullah, bizi etrafımızdaki düşmanların hepsinden daha fazla endişelendiren bir düşman” vurgusu yaptı. Gadi Eizenkot ayrıca Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ı 2006 Temmuz Savaşı’nın başlangıcında hedef aldıklarını da itiraf etti...

 

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eizenkot gelecek savaşta İsrail sınırlarından hiçbir sızma olmayacağının garantisini veremeyeceğini söyledi.

 

Eizenkot ayrıca Hizbullah'ın düzenli bir ordunun sahip olduğu pek çok özellik ve niteliklere sahip bir teşkilat olduğunu ve son yıllarda inkâr edilemeyecek bir savaş tecrübesi edindiğini söyledi.

 

Eizenkot, Hizbullah'ın tugaylar ve değişik birlikler ile üst düzey bir pozisyon tuttuğunu, hücum desteği aldığını ve istihbarat toplamaya dönük faaliyetler yürüttüğünü belirtti.

 

Siyonist subay “Hizbullah, bizi etrafımızdaki düşmanların hepsinden daha fazla endişelendiren bir düşman” vurgusu yaptı.

 

Gadi Eizenkot ayrıca Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ı 2006 Temmuz Savaşı'nın başlangıcında hedef aldıklarını da itiraf etti: “Evinin olduğu binayı ve sığınağının binasını vurduk ve savaş süresince yerini bulmak için uğraştık. O pek çok güvenlik önlemi almasının nedenini çok iyi biliyor.”

 

 

www.medyasafak.net