İslam Devrimi Önderinden Irak hadiseleri hakkında önemli açıklamalar

İslam Devrimi Önderinden Irak hadiseleri hakkında önemli açıklamalar
"Irak’taki hadise Şii-Sünni savaşı değildir. Irak’taki asıl fitneci güçler Irak’ın bağımsızlığına inanan mümin Sünnilere de Şiilere oldukları kadar düşmandırlar. Irak’taki asıl kavga Irak’ı Amerikan askeri üssüne çevirmek isteyenlerle Irak’ın bağımsızlığını isteyenler arasındadır."

 

 

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei Pazar günü İran Yargısının Başı Sadık Amuli ve diğer yargı yetkilileriyle yaptığı görüşmede “Irak'ta hâlihazırda devam etmekte olan fitnenin arkasında Batılı istikbar güçlerinin olduğunu” kaydetti.

 

İmam Hamenei devamla “Biz ABD'nin ve diğerlerinin Irak'ın iç işlerine karışmasına şiddetle karşıyız ve bunu onaylamıyoruz. Zira biz Irak hükümetinin, halkının ve Dini Merciliğin bu fitneyi sonlandırmaya güç yetirebileceğine inanıyoruz ve Allah'ın izniyle de bunu yapacaklar” şeklinde konuştu.

 

İslam Devrimi Rehberi “sultacı Batılı güçlerin, özellikle de ABD'nin Irak'taki bazı kiralık unsurların cehalet ve taassuplarından faydalanmaya çalıştığını” vurgulayarak “Irak'taki son hadiselerdeki asıl hedef bu ülke halkını Amerika'nın varlığına ve müdahalesine rağmen elde ettikleri kazanımlarından, bilhusus demokratik nizamlarının hâkimiyetinden mahrum etmektir. Amerikalılar yüksek katılımlı seçimlerin yapılmasından ve halkın kendi güvendikleri adayları seçmesinden ürktüler ve buna razı değiller. Zira Amerikalılar Irak'ın sulta altında olmasının ve Amerika'nın emirlerine itaat edecek kişilerin egemenliğinin peşindeler” dedi.

 

Ayetullah Hamanei Irak hadiselerini mezhep savaşı olarak lanse etmeye çalışan Amerikalı makamların sözlerine de değinerek “Irak'taki hadise Şii-Sünni savaşı değildir. Sultacı nizam Saddam rejiminin artıklarını temel unsurlar ve mutaassıp tekfircileri de piyade gücü olarak kullanmak suretiyle Irak'taki istikrarı ve emniyeti sarsmak ve bu ülkenin bütünlüğünü tehdit etmek istemektedir. Irak'taki asıl fitneci güçler Irak'ın bağımsızlığına inanan mümin Sünnilere de Şiilere oldukları kadar düşmandırlar” dedi ve ekledi:

 

“Irak'taki asıl kavga Irak'ı Amerikan askeri üssüne çevirmek isteyenlerle Irak'ın bağımsızlığını isteyenler arasındadır.”

 

 

medyasafak.com