İranlı analist: Amerikalıların bölgedeki çıkarları tehlikede

İranlı analist: Amerikalıların bölgedeki çıkarları tehlikede
"Dolayısıyla Tahran bir gücü terör listesine eklediği zaman değişik bölgesel devletlerdeki müttefiklerine buna darbe indirme izni de veriyor demektir. Bu sonuçlar, Afganistan’daki Amerikan kuvvetlerinin ciddi güvenlik risklerine uğradıklarını gördüğümüz üzere şimdiden doğmaya başlamıştır.”

 

 

İranlı analist Sadullah Zarei, “ABD yönetiminin İslam Devrimi Muhafızları Ordusunu terörist listesine almasının arkasında öncelikle İran'ın ekonomik istikrarına darbe vurmanın yer aldığını, zira güvenliğin ekonomi için temel önem arz ettiğini ve Devrim Muhafızlarının da ülke güvenliği için en asli unsur olduğunu” kaydetti.

 

Sadullah Zarei, ikinci neden olarak da “İslam Devrimi Lideri Ayetullah Hamanei'nin İnkılâb'ın ikinci aşaması olarak önümüzdeki 50 yıl için öngördüğü ikinci bir İslami uyanış dalgasının önünü kesmek ve bu uyanışta en büyük rolü oynayabilecek Devrim Muhafızlarına zarar vermek” planının altını çizdi.

 

Zarei, ABD'nin bu kararının yansımaları hakkında da dikkat çekici uyarılarda bulundu:

 

“Şu anda yüzlerce Amerikalı şirket İran etrafındaki ülkelerde iş yapıyor. Eğer bunların iş atmosferleri güvenlik problemleriyle yüz yüze gelirse işlerine devam edemezler. İran ABD'nin bölgedeki ekonomik çıkarlarına zarar vermenin yolunu bulacaktır.

 

ABD, İslam Cumhuriyeti'nin bölgede pek çok dostu ve destekçisi olduğunu biliyor. Bunlar IŞİD ve ABD ile savaşmış ciddi destekçilerdir. Dolayısıyla Tahran bir gücü terör listesine eklediği zaman değişik bölgesel devletlerdeki müttefiklerine buna darbe indirme izni de veriyor demektir. Bu durum, ABD kararının bölgede kendisi için sonuçları olacağını gösterir. Bu sonuçlar, Afganistan'daki Amerikan kuvvetlerinin ciddi güvenlik risklerine uğradıklarını gördüğümüz üzere şimdiden doğmaya başlamıştır.”

 

 

www.medyasafak.net