Irak’ta yeni silahlı örgüt: Devrimci Grup / 500 km menzilli akıllı füzeleri bile var

Irak’ta yeni silahlı örgüt: Devrimci Grup / 500 km menzilli akıllı füzeleri bile var
El-Quds el-Arabi gazetesinde yayınlanan habere göre, bahsi geçen örgüt yüzlerce Şii genci sıkı bir asker eğitime tabi tutarak, Amerikan karargâhlarına saldırı ile ABD askerlerini kaçırmayı simüle eden tatbikatlar yaptırıyor.

 

 

 

iraqhuffpost

 

 

Yeni Şii örgüt “Devrimci Grup” (Usbetü's-Sâirin) Amerika'nın bölgedeki mevkilerini hedefleme amacıyla İran tarafından kuruldu.

 

El-Quds el-Arabi gazetesinde yayınlanan habere göre, bahsi geçen örgüt yüzlerce Şii genci sıkı bir asker eğitime tabi tutarak, Amerikan karargâhlarına saldırı ile ABD askerlerini kaçırmayı simüle eden tatbikatlar yaptırıyor. Ketaib Hizbullah'ın kontrolü altındaki Babil şehrinin kuzeyindeki Jurf al-Sakhar kasabasında, Amerikan askerlerinin Irak'ta konuşlandığı askeri üsler ve ABD'nin buradaki çıkarlarını hedeflemek için hazırlık yapıyorlar.

 

Bu örgüt savaşçıları İranlı danışmanların gözetiminde pek çok silah türü üzerine kapsamlı ve yoğunlaştırılmış askeri eğitim alıyor. Eğitim, 500 km'den uzun menzili ve kısa menzilli akıllı füzelerin kullanımının öğretilmesinin yanı sıra, Amerikan hükümet tesisleri ve askeri kamplarına yapılacak baskın ve kaçırma operasyonlarını tatbik etmeyi içeriyor.   

 

Ayrıca Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren petrol şirketlerini ve aynı şekilde Körfez ülkelerinin buradaki çıkarlarını hedefleyecek koordineli saldırıların başlatılması da burada planlanıyor.

 

Haberde, İran Devrim Muhafızlarının Devrimci Grup güçlerini onlarca gelişmiş insansız hava aracı ile donattığı ve bunun yanı sıra, özellikle hedeflenmek istenen mevkileri belirlemek üzere hava yoluyla istihbarat bilgileri toplamakla görevli gözetleme uçakları verdiği aktarıldı.

 

Rapor, seçilen hedefleri hassasiyetle vuran avcı hücreler şeklinde çalışan yeni örgütün, Ketaib Hizbullah'tan ayrıldığına işaret ederek, kurulma amacının Irak'ta Hizbullah unsurları ve liderlerini ABD güçleri tarafından takip edilerek hedeflenmeden önce kamufle etmek ve tehlikeden uzaklaştırmak olduğunu belirtti.

 

Devrimci Grup isimli örgüt geçtiğimiz günlerde Bağdat'taki Amerikan elçiliğini bombalamakla tehdit etmiş ve elçiliğe yakın bir bölgeden insansız araçlarla çekilmiş video görüntüsü yayınlamıştı. İnsansız aracın elçilik tesislerinin tamamını izlediğini gösteren videoda şu açıklama yapıldı: “Bu elçilik şu andan itibaren gözlemimiz altındadır ve füzelerimizin merhametine kalmıştır. İstersek burada tozu dumana katarız.”   

 

 

Medya Şafak