Iraklı Direniş Örgütü Genel Sekreterinden Şam'a Özel Ziyaret

Iraklı Direniş Örgütü Genel Sekreterinden Şam'a Özel Ziyaret
"Ehl-i Hak Tugayı'' Amerika’nın Irak'ı işgaline karşı kuruldu ve bugün de Suriye'de tekfirci teröristlere karşı aktif bir şekilde faaliyet yürütüyor.

Iraklı Direniş Örgütü Genel Sekreterinden Şam'a Özel Ziyaret

 

Asaibu Ehl-i Hak Tugayı Genel Sekreteri Şeyh Kays Gazali Şam'a özel bir ziyarette bulundu.

 

Shia News Haber Ajansının aktardığı habere göre, üst düzey bir Şamlı yetkili, Şeyh Kays Gazali'nin Şam'ın Rif bölgesindeki Beni Haşim Türbelerini koruyan Ebu'l Fadlı'l Abbas Tugayı'na bağlı Iraklı savaşçıları ziyaret ettiğini bildirdi. Şeyh Gazali'nin buradaki türbeleri tekfirci teröristlere karşı koruyan yiğit askerlerle görüşerek onlara dini dersler verdiği ve operasyonlar hakkında bazı tavsiyelerde bulunduğu aktarıldı. Ayrıca bu görüşmelerin Suriye Ordusunun izni ve önde gelen yetkililerinin katılımıyla gerçekleştiği bildirildi.

 

Şeyh Kays Gazali, Hz. Zeyneb türbesi bölgesini de ziyaret ederek buradaki hassas mıntıkalardaki operasyonları yakından inceledi ve Ebu'l Fadlı'l Abbas, Zülfikar ve diğer tugayların Hazreti Zeynep Türbesini korumak için kullandıkları yöntemler hakkında bilgiler aldı. Gazali ayrıca Şam'da bazı üst düzey yetkililer ile bir araya geldi.

 

Hazreti Zeynep Türbesini korumakla mükellef olan Ebu'l Fadlı'l Abbas Tugayı'nın yüzde 60'ını Iraklı savaşçılar ve geri kalan yüzde 40'ını ise Suriyeliler oluşturuyor.

 

"Ehl-i Hak Tugayı'' Amerika'nın Irak'ı işgaline karşı kuruldu ve bugün de Suriye'de tekfirci teröristlere karşı aktif bir şekilde faaliyet yürütüyor.

 

medyasafak.com