İmam Hamenei, Nasrallah ve Devrim Muhafızlarından Şehid Süleymani için küresel intikam vaadi

İmam Hamenei, Nasrallah ve Devrim Muhafızlarından Şehid Süleymani için küresel intikam vaadi
İmam Hamenei: Direnişe gönül verenlerin tümü Şehid Süleymani’nin intikamcısıdır / Katilleri sert bir intikam bekliyor / Seyyid Nasrallah: Kısas dünyanın tüm direnişçi ve mücahitlerinin sorumluluğudur / Devrim Muhafızları: ABD üslerini söksün ya da tabut sipariş etsin

 

 

 

İmam Hamenei: Direnişe gönül verenlerin tümü Şehid Süleymani'nin intikamcısıdır / Katilleri sert bir intikam bekliyor / Seyyid Nasrallah: Kısas dünyanın tüm direnişçi ve mücahitlerinin sorumluluğudur / Devrim Muhafızları: ABD üslerini söksün ya da tabut sipariş etsin  

 

 

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamenei, dün geceki saldırıda şehid düşen Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani için yayınladığı taziye ve tebrik mesajında (3 Ocak 2020) şu ifadeleri kullandı:

 

“Şehid Süleymani direnişin uluslararası çehresidir ve direniş bağlılarının tümü onun intikamcısıdır. Dün geceki hadisede kirli ellerini onun ve diğer şehitlerin kanlarına bulaştıran herkesi sert bir intikam bekliyor.”

 

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah ise General Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis'in şehadeti sonrasında yayınladığı mesajında “Bu azametli şehadete ve böylesi bir sona gıpta ediyorum. Geride kalan bizler onun yolunu tamamlayacak, hedeflerini gerçekleştirecek ve sancağını tüm meydan ve cephelerde yükselteceğiz. Dünyanın en pis ve şerir kişileri olan katillerinden adil bir kısas almak da dünyanın tüm direnişçi ve mücahitlerinin sorumluluğu ve emanetidir” dedi.

 

Öte yandan Devrim Muhafızları Koordinatör Yardımcısı General Muhammed Rıza Nakdi “Beyaz Saray şimdiden bölgedeki karargahlarını sökmeye başlasın ya da askerleri için tabut sipariş etsin. Her İslam ülkesi Lübnan'da olduğu gibi şehadeti arzulayan gençlerle doludur, mesele sadece İran İslam Cumhuriyeti devletinin meselesi değildir” şeklinde uyarıda bulundu.

 

Devrim Muhafızları Sözcüsü General Ramazan Şerif de bölgede oluşan yeni durumu şu sözlerle ifade etti:

 

“İslam Devrimi Muhafızları Ordusu bugün yeni bir dönemi başlatacaktır. Aynı şekilde Direniş Cephesi de yeni bir başlangıç noktasındadır. Şehid Süleymani'nin hedefleri çok somuttur… Amerikalı ve Siyonistlerin bu anlık sevinçleri kısa bir süre sonra mateme dönüşecektir. İslam Devrimi Muhafızları Ordusu, İran milleti ve Direniş Cephesi, İslam dünyası coğrafyasının tüm enlem ve boylamlarında bu onurlu şehidin intikamını alacaktır.”

 

 

Medya Şafak