Hizbullah dünyadaki tüm orduların %95’inden daha çok füzeye sahip

Hizbullah dünyadaki tüm orduların %95’inden daha çok füzeye sahip
Hizbullah, dünyanın konvansiyonel ordularının %95’inden daha fazla silah yığınağı yapmıştır. Bunlar arasında 120,000 roket ve füze de yer almaktadır. Bu miktar, Avrupa’nın NATO ordularının tamamının elindekilerden daha çoktur ve İsrail ile 2006’da girdiği savaşta elinde bulunan miktarın 10 katıdır.

 

 

Realcleardefense.com adlı bir askeri-stratejik analiz sitesinde yayımlanan bir makalede Hizbullah'ın artan kapasitesi hakkında dikkat çeken veriler sunuluyor ve şöyle deniyor:

 

“İsrail ile Hizbullah arasındaki bir sonraki çatışma başladığında, bunun kapsamı ve yoğunluğu anılarımızdaki geçmiş misallerine çok az benzeyecek. Bugün Hizbullah çok yetenekli ve kudretli, farklı şartlara kolayca intibak edebilir ve ölümcül durumdadır. Kuvvetleri Suriye'de paha biçilemez savaş tecrübesi edinmiştir ve dünyanın konvansiyonel ordularının %95'inden daha fazla silah yığınağı yapmıştır. Bunlar arasında 120,000 roket ve füze de yer almaktadır. Bu miktar, Avrupa'nın NATO ordularının tamamının elindekilerden daha çoktur ve İsrail ile 2006'da girdiği savaşta elinde bulunan miktarın 10 katıdır.

 

Hizbullah'ın İsrail'in her yerindeki hedefleri vurabilecek ve giderek büyüyen uzun menzilli, güçlü ve dakik füzeler cephaneliği de önemli bir sorundur.  Öte yandan geçmiş çatışmaların aksine İsrail'in füze savunması halkını böyle bir tehditten muhafaza edebilecek durumda olmayacak. Çatışmanın başlangıcından itibaren Hizbullah günde 3000'den fazla füze fırlatabilecek ki bu sayı İsrail'in 2006'daki 34 günlük savaşta yüzleştiği toplam füze adedine tekabül ediyor.”

 

 

www.medyasafak.net