Gladyocu Robert Ford: Ankara'ya dedim ama beni dinlemediler!

Gladyocu Robert Ford: Ankara'ya dedim ama beni dinlemediler!
ABD Başkan Yardımcısı J. Biden'in sonrasında özür dilediği "Erdoğan bana hak verdi" açıklamasından sonra benzer bir açıklama da Suriye'deki sabık ABD büyükelçisi Robert Ford'dan geldi.

 

 

ABD Başkan Yardımcısı Biden'in sonrasında özür dilediği "Erdoğan bana hak verdi" açıklamasından sonra benzer bir açıklama da Suriye'deki sabık ABD büyükelçisi Robert Ford'dan geldi.

 

Robert Ford Foreign Policy dergisine verdiği röportajda şu ifadelere yer verdi:

 

 "Türk makamlarıyla Türkiye üzerinden Suriye'ye geçen yabancı savaşçılar hakkında defalarca görüştüm. Bu meseleyi bizzat Türk istihbaratının başıyla (Hakan Fidan) müzakere ettim. Türklerin bana dedikleri temel şey 'İstediğiniz kişiler hakkındaki istihbaratı bize verin, biz onların Türkiye'deki hareketlerini engellemede size yardım ederiz' şeklinde oldu. Bana kalırsa bu söz sorumluluktan kaçmak anlamına gelmekteydi. Zira çoğunlukla bizler isimleri bilmiyorduk. Ben Türklere 'Yolu tıkamak için bizim Meksika sınırında yaptığımızı yapın yeter' dedim. Yani sınırların korunması ve savaşçıların geçişlerini engellemek için daha fazla kaynak tahsis edin."

 

Foreign Policy dergisi röportajın bir bölümünde Amerikan Dışişleri Bakanlığının ifşa ettiği bazı gizli belgelere ve Kürt makamlarının ifadelerine de işaret etti. Bu verilere göre Amerikalı makamlar Kürt güçlerini Suriye muhalefetine dahil etmek için çaba göstermişler.

 

Robert Ford'un Irak, Suriye ve Mısır'daki kaos stratejisindeki özel konumunu ele alan şu makale de sitemizde yer almıştı. http://medyasafak.net/haber/1018/misiri-karistiran-irak-ve-suriyede-imzasi-bulunan-kont-gerilla-uzma

 

 

www.medyasafak.net