Süleymani: Dünyanın İran Cumhurbaşkanına Gösterdiği Saygı Halkımızın Direnişi Nedeniyledir

 Süleymani: Dünyanın İran Cumhurbaşkanına Gösterdiği Saygı Halkımızın Direnişi Nedeniyledir
Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani Kirman’da düzenlenen şehitleri anma merasiminde yaptığı konuşmada “Dünyanın İran Cumhurbaşkanına duyduğu saygının ve düşmanın boyun eğişinin İran milletinin mukavemet ve sabrı sayesinde gerçekleştiğini” söyledi.

General Süleymani: Dünyanın İran Cumhurbaşkanına Gösterdiği Saygı Halkımızın Direnişi Nedeniyledir

 

Fars Haber Ajansının naklettiği habere göre İslam Devrimi Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani Kirman'da düzenlenen şehitleri anma merasiminde yaptığı konuşmada “Dünyanın İran Cumhurbaşkanına duyduğu saygının ve düşmanın boyun eğişinin  İran milletinin mukavemet ve sabrı sayesinde gerçekleştiğini” kaydederek “Eğer siz aziz milletin varlığı ve fedakarlıkları olmasaydı bugün bu tarihi olaya şahitlik edemezdik” dedi.

 

General Süleymani kimyasal silahlardan yaralanan on binlerce İran vatandaşına da değinerek bu tür olayları Batı tefekkürünün neticesi olarak kaydetti.

 

Süleymani Doğu ve Batı'daki ordularca yapılan silah ve teknoloji yığınağına da temas ederek “Amerika'nın ordusuna ayırdığı yıllık 700 milyar dolarlık bütçenin İran'ın 8 yıllık bütçesine tekabül ettiğini” söyledi.

 

General Süleymani sözlerine şöyle devam etti: “Amerikan ordusu 700 milyar dolarlık askeri bütçeyle Afganistan ve Irak'ta ne elde etti? Veya Amerika'nın, Siyonist rejimin temel taşı olan ordusuna verdiği onca teknolojiye ve desteğe rağmen 33 Gün ve 22 Gün savaşlarında nasıl yenilgiye uğradılar?”

 

Süleymani “Amerika'nın Irak savaşı için 3 trilyon dolar harcadığını, buna rağmen Amerikan ordusunun tek bir güvenli uçuş için bile Irak'tan güvence alamadığını ve utanç içinde ülkeyi terk etmek zorunda kaldığını” hatırlattı. General Süleymani ayrıca “Onlar İran bölgeyi yuttu demekle hata ediyorlar, zira  yutmak onların kültüründe vardır, İran milletinin kültüründe  yoktur” diye devam etti.

 

Süleymani düşmanın  İran'ı izole etmek için çok çaba sarfettiğini fakat  bölgedeki tüm savaşların İran'ın zaferiyle sonuçlandığını belirtti.

 

General Süleymani sözlerini şöyle neticelendirdi: “Maneviyat, Rehberin hak sözleri, İran halkının sağlam duruşu ve tüm bunların diğer ülke halklarına olan etkisi, sabit kadem duruşumuzun temelleridir. Siz yenildiniz, İran halkı ise galip geldi.”

 

medyasafak.com