General Kasım Süleymani'ye açık çağrı: Kobani'ye girin!

General Kasım Süleymani'ye açık çağrı: Kobani'ye girin!
Geçtiğimiz günlerde İran'ın khabaronline sitesinde yayınlanan ve Kudüs Ordusu Komutanı Kasım Süleymani'ye Kobani'ye müdahele edip halkını kurtarma çağrısı yapan mektup İran ve Batı basınında büyük merak uyandırmıştı. İşte o mektup...

 

 

khabaronline.ir

 

 

Sayın Süleymani, Batılılar medyalarında her gün sizin Ortadoğu'daki gelişmelerde rol oynayan bir numaralı şahıs olduğunuzu iddia ediyorlar. Bunların ne kadarının doğru, ne kadarının yalan olduğu onları ilgilendirir fakat biz İranlılar sizin varlığınızla iftihar ediyoruz. Khabaronline  sitesinde ne zaman sizinle ilgili bir şey yayınlasak dünyanın en ucundan sizin bölgedeki iftiharımız olduğuna dönük görüşler geliyor.

 

Bölgedeki direniş eksenini yabancılar karşısında korumanın sizin en büyük, en önde gelen hedefiniz olduğunu hepimiz bilmekteyiz ve Allah'a hamdolsun ki şimdiye dek bu yolda büyük başarılar da elde edildi. Bugün İran'ın siyasetinin Suriye ve Irak halkını korumaya dönük olduğu kimseye gizli değildir, her ne kadar Batılılar bunun aksini yansıtmaya çalışsalar da bu böyledir.

 

Amirli'nin terörist örgüt IŞİD tarafından kuşatılması hadisesinde İran bunun kaldırılması için azami telaş gösterdi ve bu muhasara Allah'ın izniyle kırıldı. Bugün İran'ın bu kuşatmanın kırılmasındaki payının ne derece olduğunu kimse bilmemektedir. Fakat eğer Batılıların bu konudaki iddialarına bakarsak bu zaferde çok büyük bir payımız olduğunu kabul etmek zorunda kalırız. Reuters Haber Ajansı Amirli'nin kurtarıldığı günlerdeki bir haberinde Süleyman Bek bölgesinde ismini vermek istemeyen bir peşmergenin "bu operasyonların bir kısmının İranlılar tarafından gerçekleştirildiğini, İranlıların kendilerine silah sağlayarak operasyonların planlamasını yaptıklarını ve Irak ordusu ve emniyet güçlerine eğitim verdiklerini" söylediğini kaydetmişti. Kudüs Ordusu içindeki sorumluluğunuz göz önüne alındığında bölgedeki direnişin asıl yükünün sizin omuzlarınızda olduğu neticesine varmak doğaldır.

 

Bütün bunları söylememizdeki birinci hedef yarattığınız bu övünçler nedeniyle sizlere teşekkür etmekti. Fakat acil ve çok önemli başka bir ricamız daha var. Bugünlerde Kobani'den kötü haberler geliyor. Herkes Amirli kuşatmasının kaldırılamaması durumunda bu şehir halkının başına ne belanın geleceğini biliyordu. Şimdi de herkes aynı şeyi Kobani için tahmin etmektedir. Hepimiz bazı bölge ülkelerinin, Amerika ve müttefiklerinin Kobani yakınındaki IŞİD mevzilerini vurduklarını iddia ettiklerini bilmekteysek de onların teröristlerle mücadeleyi ciddiyetle ele almalarını uzak bir ihtimal sayıyoruz. Benim onların girişimleriyle bir işim yok... Benim ricam o şehir halkının katliama uğratılmasına engel olmanızdır. Batı medyası, Amerika önderliğindeki ittifakın bu şehirdeki kuşatmayı kırmak için ne denli yardım ettikleriyle ilgili haberlerle doludur. Fakat ben biliyorum ki eğer siz isterseniz Kobani'yi de Amirli gibi özgürlüğüne kavuşturabilirsiniz. Batılıların ne dediği, Kobani'de hangi Kürt örgütünün savaştığı önemli değil. Önemli olan dökülmemesi gereken masum kanlarıdır. Önemli olan Kobani halkıdır ve sizler teröristlerin katliamına engel olabilirsiniz. IŞİD'in önünü nerede alırsanız alın bu herkesin faydasınadır.

 

 

Çev: Ozan K. Sarıalioğlu

 

www.medyasafak.net