General Kasım Süleymani'den benzersiz çıkış: Bahreyn'de silahlı mücadele başlayabilir

General Kasım Süleymani'den benzersiz çıkış: Bahreyn'de silahlı mücadele başlayabilir
Ayetullah Şeyh İsa Kasım'ın saygınlığına yapılacak bir saldırı kırmızı çizgidir ve bu çizgiyi geçmek Bahreyn'de ve tüm bölgede tutuşacak bir ateşi alevlendirecek ve halk için geriye silahlı mücadeleden başka bir yol bırakmayacaktır. Hiç şüphesiz ki bunun bedelini Âl-i Halife ödeyecek ve bunun sonucu da bu kan dökücü rejimin yok oluşundan başka bir şey olmayacaktır.

 

 

General Kasım Süleymani'den benzersiz çıkış: Şeyh İsa Kasım'a düşmanlık silahlı mücadele ve bahreyn rejiminin çöküşüyle sonuçlanır

 

 

Fars News'in bildirdiğine göre İslam Devrimi Muhafızları Ordusu-Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Âl-i Halife hanedanlığının Bahreyn Şiilerinin önderi Şeyh İsa Kasım'ı vatandaşlıktan atma girişimi üzerine çok sert bir bildiri yayınladı. Aşağıda bu bildirinin tam çevirisini sunuyoruz:

 

 

Bismillahirrahmanirrahim

 

 

Bahreyn'in Müslüman ve mazlum halkı uzun bir zamandan, yıllardan bu yana  Halife Hanedanının zulmü, ayrımcılığı, adaletsizliği, tahkiri ve şiddetli-gayri insani ve kabul edilemez muamelesi altında yaşıyor.

 

Bu necip ve sabırlı halk Halife Hanedanının ağır baskıları ve ırkçı eylemlerine hatta bazı siyasi ve dini önderlerinin tutuklanmasına, kadın ve çocukların zindanlara atılıp korkunç işkencelere maruz bırakılmalarına, vatandaşlıktan atılmalarına ve haklarının zayi edilmesine ve onlarca farklı cinayete rağmen, Âl-i Halife'nin eline hiçbir bahane vermeden barışçıl bir şekilde haklarını talep etmenin peşindeydi ve baskıların şiddetlenmesi onları asla bu barışçıl yoldan dışarı çıkarmamıştır.

 

Fakat Âl-i Halife'nin küstahlığı öyle bir raddeye vardı ki halkın necabetini ve barışçıl hareketini görmezden gelerek ve Birleşmiş Milletler'in, ABD'nin ve Batılı ülkelerin anlamlı sessizliğinden da yararlanmak suretiyle Bahreyn milleti karşısındaki cinayetlerini, hafakan ve baskıyı her gün daha da fazla artırma yoluna gittiler.

 

Şeyh Ali Selman'ın ve Bahreyn'in diğer siyasi ve dini önderlerinin uluslararası kurumların sessizliklerinin gölgesinde kanunsuz bir şekilde tutuklanmaları Âl-i Halife'yi küstahlık noktasına getirmiştir, öyle ki onlar Bahreyn Şiilerinin seçkin âlimi ve dini önderi Hazreti Ayetullah Şeyh İsa Kasım'ı tehdit etmiş ve böylece bölge ve Bahreyn halkının zihinlerinde endişe verici tasavvurların oluşmasına yol açmışlardır.

 

Öyle gözüküyor ki Âl-i Halife halkın barışçıl hareketini kötüye kullanmaktadır ve halkın öfkesi hakkında da doğru bir tasavvuru yoktur. Onlar kesin bir şekilde şunu biliyorlar ki Ayetullah Şeyh İsa Kasım'ın saygınlığına yapılacak bir saldırı kırmızı çizgidir ve bu çizgiyi geçmek Bahreyn'de ve tüm bölgede tutuşacak bir ateşi alevlendirecek ve halk için geriye silahlı mücadeleden başka bir yol bırakmayacaktır. Hiç şüphesiz ki bunun bedelini Âl-i Halife ödeyecek ve bunun sonucu da bu kan dökücü rejimin yok oluşundan başka bir şey olmayacaktır.

 

Halife Hanedanlığının hamileri ve koruyucuları bilsinler ki Ayetullah Şeyh İsa Kasım'a hakaret ve Bahreyn halkına yapılan bu haddinden fazla baskının devamı kanlı bir intifadanın başlangıcıdır ve bunun kötü sonuçları Bahreynli idarecilerin küstahlığına meşruiyet sağlayan kişilerin uhdesinde olacaktır.

 

"... Ve haksızlığa uğratıldıktan sonra öçlerini alanlar hariç. Zulmedenler nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini pek yakında bileceklerdir." (Şuara Suresi, 227)

 

 

Kasım Süleymani

 

 

www.medyasafak.net