Gazze Direnişinin füze gücü Hizbullah’a yaklaştı / Gelecek savaşta Gazze’den günde 1000 füze ateşlenebilecek

Gazze Direnişinin füze gücü Hizbullah’a yaklaştı / Gelecek savaşta Gazze’den günde 1000 füze ateşlenebilecek
Siyonist rejime bağlı haber sitesi Walla’da yayınlanan bir rapora göre İsrailli askeri uzmanlar Hamas ve İslami Cihad’ın gelecek çatışmalarda günde 1000 füze ateşleyebileceği sonucuna vardılar. Başka analizlere göre Hizbullah önümüzdeki çatışmalarda İsrail’e günde 1200 füze fırlatabilecek. 12 yıl önce bu rakam günde 100 roketti.

 

 

İsrailli yetkililer Gazze Şeridi'ndeki direniş gruplarının füze gücü olarak Lübnan Hizbullahı ile aynı seviyeye geldiğini belirtiyorlar.

 

Siyonist rejime bağlı haber sitesi Walla'da yayınlanan bir rapora göre İsrailli askeri uzmanlar Hamas ve İslami Cihad'ın gelecek çatışmalarda günde 1000 füze ateşleyebileceği sonucuna vardılar.

 

Başka analizlere göre Hizbullah önümüzdeki çatışmalarda İsrail'e günde 1200 füze fırlatabilecek. 12 yıl önce bu rakam günde 100 roketti. Diğer bir önemli nokta da Hizbullah'ın artık nokta vuruşlu yüksek isabete sahip füzelere sahip olmasıdır. 2006 yılında sahip olunan roketlerin öngörülen hedeflere değil boş alanlara isabet etmesi ve herhangi bir hasar yaratmaması ihtimali fazlaydı. Ancak şimdi Fatih-110 gibi 300 km menzilli füzeler sayesinde Hizbullah'ın saldırı kapasitesi eskisinden çok daha yüksek olacak.

 

Bu aybaşında gerçekleşen son iki günlük çatışmada Filistin Direnişi İsrail hedeflerine yaklaşık 700 roket ve füze fırlatmış, bu da Siyonist rejimi felç etmeye ve acil bir ateşkese koşmasına yetmişti.

 

Fakat Siyonist rejim ordusu Güney Komutası birimi başkanı General Herzi Halevi'ye göre tehdit sadece füze ve roketlerle sınırlı değil. Halevi, kuvvetlerinin Kornet tipli güdümlü tanksavar füzelerinden, insansız uçaklar ve balon bombalarına kadar uzanan geniş yelpazedeki silahlarla yüzleşmeye hazırlandığını kaydetti.

 

Hamas'ın son çatışmada İsrail karşısındaki ilk insansız uçak saldırısını gerçekleştirdiği de belirtiliyor. İsrail medyası bir Hamas insansız uçağının askeri bir konvoya füze fırlattığını doğruladı fakat muhtemel hasar ve kayıplar belirsizliğini koruyor.

 

Öte yandan Filistin füzelerinin hedeflerini vurmada gösterdiği yüksek isabet oranı ve tahrip gücü İsrailli yetkilileri ve askeri uzmanları çok şaşırttı. İsrailli ünlü gazeteci Ben-Menachem “İsrail'in son Filistin füzelerinin hassaslığı ve gücü konusunda çok şaşkın olduğunu” yazdı.

 

Filistin İslami Cihad hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları daha önce yayınladığı bir videoda Tel Aviv'in 50 km güneyindeki Aşkelon'a fırlatılan Bedr-3 füzesinin görüntülerini sergilemişti. 250 kg savaş başlığına sahip füzenin bir önceki modeli sadece 40 kg savaş başlığı taşıyabiliyordu. İran kaynaklı bu füzenin menzili ise 150 km.

 

 

Medya Şafak