Filistin İslami Cihad Hareketi: İran yardımları olmasaydı Filistin İsrail’in olurdu / Batı Şeria’da gece gündüz hazırlık yapıyoruz

Filistin İslami Cihad Hareketi: İran yardımları olmasaydı Filistin İsrail’in olurdu / Batı Şeria’da gece gündüz hazırlık yapıyoruz
"İran ve Filistin halkına tüm araçlarla sağladığı desteği olmasaydı bugün durum tamamen farklı olurdu. Filistin İsrail’in olurdu, Filistinliler de İsraillilerin köleleri haline gelirdi. Direniş, İran’ın silahları ve teknik bilgisi ile savaşmaktadır."

 

 

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale, Hizbullah'ın el-Menar televizyonuna verdiği demecinde örgütlerinin artan gücüne işaretle “Kuşatmanın gölgesindeki Gazze'deki silahların çoğu Direniş tarafından üretilmektedir. İşgal rejimi muhasaranın Direniş'i etkileyeceğini düşünüyor, aksine Direniş kendi silahlarını üretip geliştiriyor ve bunların menzili Tel Aviv'e ve tüm İsrail şehirlerine ulaşıyor” dedi.

 

Ziyad en-Nehale şözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

“Direniş, Siyonist şehirlerini günde 1000'den fazla füzeyle aylar boyunca vurabilir… İşgal ile yapılacak müstakbel tüm çatışmalarda Direniş yarım tonluk savaş başlıkları taşıyan füzeler kullanacak. Direniş, Siyonist yapı içerisindeki stratejik merkezleri ve tesisleri vurabilecek kapasitededir… Direnişin önümüzdeki çatışmalarda hiçbir kırmızıçizgisi olmayacak. İsrail bu denklemi iyi anlamak zorunda.”

 

En-Nehale İslam Devrimi Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani hakkında da “O direniş ehlini tanır, direniş ehli de onu” dedi ve ekledi:

 

“İran, Filistin Direnişini desteklemeye adanmıştır ve İsrail ile savaşabilmesi için Direnişin kapasitelerini geliştirmektedir. İran'ın Arapların düşmanı olduğu iddiası doğru değildir, aksine İsrail karşısında durmaktadır ve Filistin halkı işgal karşısında direndiği için kendisini destekleyen tek ülkedir. İran ve Filistin halkına tüm araçlarla sağladığı desteği olmasaydı bugün durum tamamen farklı olurdu. Filistin İsrail'in olurdu, Filistinliler de İsraillilerin köleleri haline gelirdi. Direniş, İran'ın silahları ve teknik bilgisi ile savaşmaktadır. Direniş Ekseni, İsrail saldırganlığı karşısında tek bir eksendir ve bunu teşkil eden tüm direniş örgütleri bu teknik bilgiyi ve imkânları paylaşmaktadır…”

 

İslami Cihad lideri öte yandan Batı Şeria'nın direniş örgütleri nezdindeki merkezi önemini vurgulayarak “Buradaki direniş kapasitesini geliştirmek için çalışmalar gece gündüz devam etmektedir” vurgusunda bulundu.

 

 

Medya Şafak