El-Meyadin’e konuşan muhalif aktivist: Muhammed bin Selman geçen ayki hadisede vuruldu

El-Meyadin’e konuşan muhalif aktivist: Muhammed bin Selman geçen ayki hadisede vuruldu
İslami Diriliş Partisi Genel Sekreteri Muhammed al-Masari Lübnan el-Meyadin (al-Mayadeen) televizyonuna verdiği röportajda, Bin Selman’a birkaç mermi isabet ettiği iddiasını güvenilir kaynaklara dayandırdığını kaydetti.

 

 

 

Suudi bir aktivist, haftalardır kamuoyu önüne çıkmayan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın geçen ay Riyad'da gerçekleşen çatışmada, kraliyet sarayının dışında vurulduğunu ve yaralı halde olduğunu ifşa etti.

 

İslami Diriliş Partisi Genel Sekreteri Muhammed al-Masari Lübnan el-Meyadin (al-Mayadeen) televizyonuna verdiği röportajda, Bin Selman'a birkaç mermi isabet ettiği iddiasını güvenilir kaynaklara dayandırdığını kaydetti.

 

Masari, Bin Selman'ın yaralanmasının Twitter gibi sosyal medya kanallarında yaygınlaşmadan önce hanedan ailesi tarafından sızdırıldığını söyledi ve veliahdın darbe iddialarını yalanlamak için medya önüne çıkmayı planladığını söyledi.

 

21 Nisan'da Riyad'daki kraliyet sarayı önünde gerçekleşen çatışmaların görüntüleri medyada yaygın bir şekilde yer bulmuş, Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı bunun saraya çok yaklaşan oyuncak bir insansız uçağa ateş açılması hadisesinden ibaret olduğunu söylerken, bazıları ise hadisenin Kral Selman karşıtlarınca gerçekleştirilen bir darbe olduğu iddiasını dillendirmişti.

 

Aktivistler saldırının ağır makineli tüfek taşıyan birkaç aracın ateş açmasıyla gerçekleştiğini ve Bin Selman'ın yakınlardaki bir askeri üsse kaçırıldığını söylemişlerdi.

 

O günden bu yana Bin Selman'ın hiçbir yeni fotoğrafı ya da görüntüsü yayınlanmadı. Bin Selman, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Nisan sonunda Riyad'a gerçekleştirdiği ziyarette bile kameralara çıkmadı. Prensin uzun süredir devam eden bu yokluğu, başına bir iş geldiği şeklindeki spekülasyonları güçlendiriyor.

 

 

www.medyasafak.net