El Nusra Cephesi Kurucusu: Mürted Şiileri Öldürün!

El Nusra Cephesi Kurucusu: Mürted Şiileri Öldürün!
Shia News’in aktardığı habere göre; Suriyeli muhalif örgüt Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinden olup yurtdışında ikamet eden Heysem Menna, yakın zamanda El Nusra Cephesi kurucusu Ebu Ömer Kureşi Bağdadi’nin ses kaydına ulaştı.

El Nusra Cephesi Kurucusu: Mürted Şiileri Öldürün  / Heysem Menna : Basra Körfezi Ülkeleri Suriye'nin Yok Olmasından Başka Şeye Razı Değiller

 

Shia News'in aktardığı habere göre; Suriyeli muhalif örgüt Ulusal Koordinasyon Kurulu liderlerinden olup yurtdışında ikamet eden Heysem Menna, yakın zamanda  El Nusra Cephesi kurucusu Ebu Ömer Kureşi Bağdadi'nin ses kaydına ulaştı.

 

El Nusra Cephesi kurucusu ortaya çıkan bu ses kaydında taraftarlarına 19 maddelik bir eğitim programı sunuyor. O burada, adamlarına Şiilere karşı nasıl davranmaları gerektiğini söylüyor; Şiilerin müşrik ve mürted olduklarını ve katledilerek evlerinin yıkılmasının dahi vacip olduğunu iddia ediyor.

 

Heysem Menna bu konuya değindiği makalesinde, Türkiye ve bilindik bazı Körfez ülkelerinin Suriye muhaliflerini savaşa teşvik ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam ediyor: Barışçıl yollarla Suriye halkına hizmet etmenin imkanı varken, Türkiye ve Körfez ülkelerinin Suriye sınırları için çizmiş oldukları savaş haritasıyla, bu ülkeyi yıkmak ve şiddeti tırmandırmaktan başka hiçbir amaç taşımadıkları açıktır.

 

Heysem Menna makalesinin devamında “barışçıl tutumunun değişmesi  ve Türkiye, Katar ve Ürdün tarafından kurulan askeri teşkilata katılması için Körfez ülkeleri tarafından baskı ve tehditlere maruz kaldığını” itiraf ediyor ve Suriye'deki yangının daha da alevlenmesinde El Cezire ve El Arabiya kanallarının üstlendikleri rollere değiniyor.

 

medyasafak.com