"Dünya Medyasının Büyük Çoğunluğunun Sahibi İsrailliler"

"Dünya Medyasının Büyük Çoğunluğunun Sahibi İsrailliler"
Press TV Veterans Today’in üst düzey editörü Gordon Duff ile Amerikan yapımı son İslam karşıtı film ve buna karşı İslam Dünyası’nda büyüyen protestolar hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

Dünya Medyasının Büyük Çoğunluğunun Sahibi İsrailliler

Press TV

 

Bir politik analist, dünya çapında medya pazarının büyük çoğunluğunun dünyadaki olayları arzuladıkları bakış açısıyla vurgulayan zengin İsrailliler tarafından sahiplenildiğini ve kontrol edildiğini söylüyor.

Press TV Veterans Today'in üst düzey editörü Gordon Duff ile Amerikan yapımı son İslam karşıtı film ve buna karşı İslam Dünyası'nda büyüyen protestolar hakkında bir röportaj gerçekleştirdi.

Press TV: Tabii, biz gerçekten dün sohbet etmiştik ve ben bu çizgide devam etmek istedim ve söylediğiniz birçok şeyi gözden geçirdim. Şimdi, Bay Duff, sizin dün söyledikleriniz Winconsin'deki misafirimiz Kevin Barret'in az evvel söylediği istihbarata dair yanlış bayrak operasyonu sözleriyle bir tür uyum içinde ama siz İsrail istihbaratı ve Mossad'a yaptığınız kadar Amerikan istihbaratına parmak basmadınız. Ben konuyu genişletmek ve izleyicilerimize şu anda dünyada olanların ardında Mossad'ın olduğunu niçin düşündüğünüzü açıklayarak başlatmak istiyorum.

Duff: Burada bize verilecek olan belki on dakikada dünya işlerinin tüm karışıklığını açıklamak zordur. Kevin ile günlük bazda uzun zamandır çalışıyorum.  O, Veterans Today kadrosunun bir üyesidir. Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin 11 Eylül'de İsrailli bir grup tarafından çökertildiğini nasıl açıklayabilirsiniz? Kevin ve ben 11 Eylül hakkında aynı görüşteydik. Bizim asıl konuğumuz ondan bahsetmemişti ama Amerikan basını bizim hükümetimiz tarafından bilgilendiriliyor ve kontrol ediliyordu. Eğer Başkan (Barack) Obama Amerika Birleşik Devletinin başkanı ise, Genelkurmay Başkanı Marty Dempsey, CIA'in başı General (David) Petraus'tur ve ülkedeki basını onlar kontrol ederler, o zaman neden İsrail için milyarlarca dolar harcanıyor, ulusalın dışında,  uluslararası küresel suç örgütlerinin Başkan Obama'yı devirmeleri için mi?

İsrail Obama'yı devirmek için milyarlarca dolar harcıyor. İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu birkaç gün içinde buraya, Amerika Birleşik Devletlerine geliyor. O, Beyaz Saray'da boykot ediliyordu. Genelkurmay Başkanı (Dempsey) onu kişisel olarak tehdit etti. Netanyahu Amerikan elçisiyle neredeyse yumruk kavgası yapacaktı. Amerika'daki bir İsrailli – Amerikalı tarafından çok büyük miktarda paranın kontrol edilmesi sebebiyle Amerika Birleşik Devletleri her seçimden evvel İsrail desteği hakkında kamuoyu açıklamaları yapar ve bu yolla sadece yüzde dört İsrailli-Amerikalı İsrail'i İran'a karşı destekler. Yüzde dört; bu dini bir mesele değildir.

Press TV: Biliyorum, bu anlatması karışık bir hikâye ama ve ben konudan ayrılmak istemiyorum ancak siz İsrailliler Obama'yı devirmek için milyarlarca dolar harcıyor dediniz. Daha fazlası olabilecektir ki, Obama'nın İsraillilerin istediği şeye olabildiği kadar çekildiğini söyleyecektiniz. Biz de DNC'de (Democratic National Convention) İsrail'e sadakat yemininin basit bir tekrarını ve Kudüs'ün başkent olduğu sözünü gördük. Öyleyse, siz bu noktaya nasıl ulaştınız?


Duff: Her şeyden evvel, o açıklama Obama tarafından yapılmadı. Demokrat Kongre'yi gerçekten izleyen biri olsa bile, onun otoritesine karşı diğerleri tarafından yapıldı. İkinci olarak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Obama'nın söylediği sözlerin tamı tamına aynısını söyledi. Tüm diğer dünya liderleri de aynı sözlere sahip.

Şimdi, Siyonizm ve İsrail hakkında konuştuğunuzda, Mossad'ın ve İsrail ordusunun çoğundaki gerçekliği, Netanyahu'nun düşürülmesi isteğini, fark etmek zorundasınız. Onu tehlikeli bir psikopat olarak görüyorlar ve gitmesini istiyorlar. Amerika Birleşik Devletleri onun gitmesini istiyor. İsrail, seçim sistemlerinin iptal ettiği,  çoğunlukla aşırı sağcı Rusyalı göçmenler tarafından desteklenen fanatik bir Likudist askeri, aşırı milliyetçi  grup tarafından kontrol edilen bir varlıktır.

Press TV: O zaman niçin bu grup böyle bir filmi yayımlamak ister ve ne yapmak ister? Bunun arkasındaki amacı bana söyler misiniz?

Duff: Peki, her şeyden evvel, biz burada gazetelerin dışında olan bir diyalog içindeyiz. Problem gazetelerin baştan aşağı İsrailli-Amerikalılara ait olmasındadır. Press TV ve çok az sayıda diğerleri haricinde tüm Orta Doğu'da İsrailli-Amerikalılara veya İsrailli-İngilizlere yahut İsrailli-Almanlara ait olmayan gazeteler yoktur. Pakistan'da bile, 62 yıllık altını oyma ve casuslukla neredeyse tamamı İsrail kontrolüne geçmiştir. Bütün Orta Doğu'da medya kontrol altındadır.

Eğer Fars Körfezi devletlerine bakarsanız, Suudi Arabistan, Mısır 30 yıldır İsrail kontrolü altındadır. Bu sebeple  (Mısırlı devrik yönetici Hüsnü) Mübarek ölüm cezasıyla yüzleşiyor. Çünkü o 30 yıl boyunca bir İsrail ajanıydı. Ve ben size açıklamaya başlayamam bile, Libya'da çalıştırılan birisi olarak, kim bilir, (maktul Libyalı yönetici Muammer) Kaddafi, sağken ve benim onunla iyi bir ilişkim varken o çok dikkatli bir şekilde dans etti ve İsrail'e çok çok yakındı. Güney Libya'da kitle imha silahları tesisimiz var ve şimdilerde bununla ne yapacağımıza dair bir fikrimiz yok zira oradaki her şey İbranice yazılıyordu. Orada istihbarat servislerini yönettiler.

Press TV: Gordon son sözlerin. Devam et.

Duff: Öncelikle, her kim ki bu filmden bahsediyor, bilsin ki, bu film bir aldatmacadır. Film 13 dakikadır, video yayımının 12 dakikasının masrafı Koch kardeşler tarafından yönetilen Çay Partisi tarafından ödendi ve Amerika Birleşik Devletlerindeki bütün Siyonist operasyonların Koch kardeşler tarafından yönetildiği Cato Foundation tarafından yazılmıştı.

Libya'ya gelirsek, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere 2003 yılında Kaddafi'nin yönetiminde Libya'yı kontrol altına aldılar. Bütün Nato, Amerika Birleşik Devletleri icra programı Kaddafi tarafından Tripoli dışında yönetiliyordu. O, ölümlerden ve 40 bin kişinin NATO için sürülmesinden ve aksi yönde gürültü yapsa bile tüm kalbiyle katıldığı, Amerika yönetimindeki teröre karşı küresel savaştan sorumludur.

Şimdi, Don'un söylediği gibi, bu sadece iktidarda kalmak için bir danstı. British Petroleum'u satın al Libya'yı yönetirsin. Ordusunu İngilizlerin külüstür silahlarıyla teçhiz etti. Kaddafi tamamen Tony Blair'in kuklasıydı. Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George W. Bush'un kişisel temsilcisi David Welch ile çok yakın çalıştı. Buradaki operasyon Obama yönetimine karşı bir operasyondur.  Onlar İslam'ı dünya çapında aşağıladılar, dünyadaki İslamcı insanları kuklalara benzettiler. Netanyahu burada büyük bir zafer kazanıyor.

medyaşafak