"Amerikan Emperyalizmi Halkları Çivi Gibi Çekiçliyor"

"Amerikan Emperyalizmi Halkları Çivi Gibi Çekiçliyor"
Bir politik analist Press TV’ye Amerika Birleşik Devletleri sadece bir “çekici” olan emperyalist devlettir ve bütün dünyayı “çivi” olarak görür, dedi.

Bir politik analist Press TV'ye Amerika Birleşik Devletleri sadece bir “çekici” olan emperyalist devlettir ve bütün dünyayı “çivi” olarak görür, dedi.


Press TV Florida'dan eski ABD istihbarat dilbilimcisi Scott Rickard ile meseleyi derinlemesine tartışmak için bir röportaj gerçekleştirdi. Rickard New York'tan Uluslararası Faaliyet Merkezi'nin yöneticisi Sara Flounders ve Londra'dan eski ABD diplomatı George Lambraski'ye eşlik ediyor.


Aşağıdaki metin bu röportajın yaklaşık bir çözümüdür.


Press TV: Misafirimiz George Lambraski diyor ki, Batı bu isyancıları desteklemiyor. Siz ne düşünüyorsunuz?


Rickard: Kesinlikle yanılıyor. Bu sonuca nasıl geliyor emin değilim ancak onun arka planı açıkça Vietnam Savaşı'ndan ve bütün kariyeri boyunca devlet dairelerinde çalışmaktan meydana geliyor, siz hayatınızın o noktasında artık tarafsız bir düşünceye sahip değilsiniz.


Açıkçası Suriye'deki bir halk ayaklanması değildi. 23 milyon nüfuslu bir ülkede on binlerce kişiye sahipsiniz.


Onlar kesinlikle Katar tarafından destekleniyor. Katar bir sürü silah ve finans sağladı. Katar, İngiltere ve ABD'nin tüm bu askeri operasyonları için Orta Doğu'da bir karargâhtır.


Tüm bu mevcut silahlar Türkiye ve Irak yoluyla girip çıkıyor. ABD Suriye'ye müdahale etmedi diyemezsiniz. Bu tümüyle bir yalandır, tamamıyla gaflettir ve bu büyük bir iki yüzlülüktür.


Press TV: Scott Rickard, siz misafirimiz George Lambraski'yi ABD ve Batı'nın bazı müttefikleriyle –elbette başlıca örnek ABD ve İngiltere'dir- bu teröristleri nasıl desteklediğine ikna etmedikçe bir tartışmaya sahip olmayacağız. Lütfen misafirimizi bu konuda ikna etmeyi deneyebilir misiniz?


Rickard: Bu çok açıktır ki, Amerikalılar destekliyorlar. Barack Obama bile Suriye'deki isyancı güçler için 25 milyon dolar öldürücü olmayan malzeme yardımını ilan etti.


Şimdi, bu kuvvetleri El Kaide olarak yansıtmak ancak küçük bir hiledir ama dürüst olmak gerekirse bu El Kaide değildir.


Bunlar aslında yabancı paralı askerlerdir. Kiralık paralı askerlerdir. Biliyorsunuz, siz onları her amaca uygun olan Blackwater olarak anabilirsiniz. Bunlar CIA'nin kiralık silahlılarıdır; bunları İngiltere, ABD, İsrail gibi müdahil devletlerin herhangi birinin istihbarat güçleri kiralar ve paralarını öder.


Bunların birçoğu bütün hayatları böyle geçtiğinden dolayı gitmeye çok daha isteklidir. Bunlar savaşlarda çarpıştılar.


Mehdi el Harati'yi hesaba katmak zorundasınız. Mehdi el Harati'ye Kaddafi yasadışı bir şekilde devrildiğinde Libya kuvvetleri için Ulusal Geçiş Konseyi'ndeki güçleri çalıştırmak üzere 800 bin Euro ödendi.


Oradaki bir ayaklanma değildi, halk hareketi de değildi. Sadece Bingazi'deydi ve Bingazi Libya'daki tüm nüfusun %10'undan daha azını oluşturuyordu.


Aslında biz binlerce kuvveti Libya içine soktuk ve sonra hava kontrolünü sağladık ve doğrusu savaş suçu yoluyla bütün bir halkı devirdik ve Libya'yı  cehenneme çevirdik.


Bu Esad'ın ülkesine de olacak şeydir. Esad sadece can havliyle direniyor.

Sara Flounders kesinlikle doğrudur. Emperyalist bir ülkeniz var. Sahip olduğu tek şey bir çekiçtir ve bütün dünyayı çivi olarak görür. O sürekli dolaşır ve vurulmayı hak etmeyen ülkelere vurur da vurur.

Kaddafi vurulmayı hak etmedi. O halkını yabancı istilacılardan koruyordu, aynı şeyi Esad yapıyor.

O, Amerikalılar 70'lerde ve 80'lerde Irak üzerinden İran'a saldırıyorken babasının yaptığı gibi halkını koruyor. Babası kendisini (şu an) oğluna saldıran aynı düşmanlardan koruyordu.


Press TV: (Bir önceki misafir konuşmacı George Lambraski'nin yorumuna cevap için) Scott Rickard, devam edin.


Rickard: Bu oradaki George için de geçerli. George açıkça öyle bir şeye inanıyor ki,  ancak Disneyland'ta (Amerika'daki Lunapark. Ç.N.) olabilir. Bu zavallı adamın bilgisi yok. Yeryüzünde ne olduğuna dair bir fikri yok. Açıkçası o, arkasına yaslandı ve devlet dairesi için 30 yıldan fazla bir süre yuvasında çalıştı ve biliyorsunuz, açık bir şekilde o gerçekten habersiz haldedir.


Gerçekler tekrar ve tekrar baki kalır. İki ayrı Amerikan bataryası var. İki ayrı Hollanda bataryası ve yine Türkiye'nin sınırı boyunca iki ayrı Alman Patriot füze bataryası. Amerikalılar Türkiye'ye müdahale etmiyorlar ve NATO Türkiye'nin yaptığı şeye müdahale etmiyor demek bir nevi maskaralıktır.


Bu şahıs Press TV'de duyduğum en kötü yorumlardan birisinin sahibidir.


Bu şahıs bilgiden çok uzaktır. O, Amerikan masumiyetinin sıradışı tabiatının güya koruyucusudur. Aman Allah'ım, Amerikalılar son 50 yıl içinde 25 milyon insan öldürdüler.


Bu beyfendiye Del Walters'in “Apocalypse Africa: Made in America.” (Afrika Kıyameti: Amerikan Malı) isimli filmini izlemesini söyleyin. Del Walters bir araştırmacı gazetecidir ve Amerikalılar ve Amerikan dış politikasının son 50 yılda Afrika'da işlediği cinayetlerin tümünü incelemiştir.


Bizim zavallı diplomasimizin böylesi bir şahıs tarafından yönlendiriliyor oluşu inanılmazdır. Ben beyefendi kelimesini çok gevşek bir şekilde kullanırım...


medyasafak.com