ABD’deki Hristiyan Siyonistler

ABD’deki Hristiyan Siyonistler
Günümüzde Amerika'da daha çok beyaz, aşırı tutucu ve ağırlıkla Güney bölgelerinde olmak üzere 40 milyonu aşan Hristiyan Siyonist olduğu tahmin edilmektedir. Bunlar, İsrail'e destek vermenin siyasi değil İncil ile ilgili bir konu olduğuna inanmakta; Tanrı’nın “seçilmiş halkına” yani Yahudilere İsrail’i verdiğine inanan İsrail yanlısı en büyük bloku oluşturmaktadırlar.

 

 

 

Hans Stehling

 

 

 

Global Research, 9 Aralık 2017

 

 

Günümüzde Amerika'da daha çok beyaz, aşırı tutucu ve ağırlıkla Güney bölgelerinde olmak üzere 40 milyonu aşan Hristiyan Siyonist olduğu tahmin edilmektedir. Bunlar, İsrail'e destek vermenin siyasi değil İncil ile ilgili bir konu olduğuna inanmakta; Tanrı'nın “seçilmiş halkına” yani Yahudilere İsrail'i verdiğine inanan İsrail yanlısı en büyük bloku oluşturmaktadırlar.

 

Siyonist Evanjelist inancının kökeni, Tanrı'nın verdiği sözleri tuttuğu düşüncesine dayanır.

 

"Tanrı İsrail topraklarını ebediyete kadar Yahudilere vermiştir. Tanrı, Yahudileri kutsayanları kutsar, onları lanetleyenleri lanetler. Eğer Tanrı'nın bizi korumasını ve Tanrı bizim Amerika'yı kutsamamızı istiyorsa, o zaman Yahudileri kutsamamız ve korumamız gerekir.”

 

Burada işaret edilmesi gereken husus, Siyonist hareketin fedakâr ve başkalarını düşünen değil, kendine hizmet eden bir yapısı olduğudur. Bu hareketin İsrail'e desteği,  Yahudilere veya Yahudi İsraillilere yönelik olarak doğalarında var olan herhangi bir sevgiye dayanmamakta; bundan ziyade, İncil'in çok kutsal saydıkları buyruklarının yerine getirilmesi zorunluluğundan kaynaklanmaktadır.

 

Ancak, hikâyenin tamamı bundan ibaret değildir. Hristiyan Siyonist hareket, “İsa Peygamber'in ikinci gelişinin” ancak ve ancak tüm Yahudilerin İsrail'de toplanıp vaftiz edildiklerinde, Hristiyan inancına girdiklerinde gerçekleşeceğine inanıyor. Köktendinci Hristiyanlığın bu anakronik inancı, dünyadaki Hristiyanların çoğunluğu tarafından uzun süredir terk edilmiş olmakla beraber, özellikle Amerika'daki Evanjelist Hristiyan azınlık tarafından sürdürüldü. Yahudilere göre bu bir aforoz etme, lanetleme anlamına geliyor. Ancak Amerika'daki Köktendinci Hristiyan Siyonist hareketin mali desteği olmadan İsrail devleti olmayacağı için, böyle bir fantezinin somut siyasi yararlarını kabul edip onaylıyorlar.

 

Evanjelist Hristiyan Siyonistler (Yahudi Siyonistlerle yakın işbirliği içerisinde) Kongrenin her iki kanadını ve dolayısıyla ABD Başkanlığını fiilen kontrol altında tutmaktadır. Yalnızca güçlü AIPAC* lobisini değil, eyaletlerin çoğunluğundaki siyasi etkilerini de kullanırlar.  Bu, özellikle Ortadoğu'ya yönelik ABD dış politikasında olağanüstü derecede aşırı bir nüfuz elde ettikleri anlamına gelir.

 

Yanı sıra, her yıl Kongrenin İsrail Hükümetine bedelinin tümü saf Amerikan vergi mükelleflerince ödenmekte olan milyarlarca dolar değerinde uçak, top,  tüfek, bomba ve diğer silahları sağlamasını garanti etmekte etkin bir rol oynarlar.

 

ABD'nin mevcut Cumhurbaşkanı Donald Trump'ın BM tarafından belirlenmiş uluslararası Kudüs Şehri'ni İsrail'in başkenti olarak ilân etmesine ilişkin son aptalca eylemi, Trump'un yetkisini aşan, uluslararası hukuku ihlal eden ve dolayısıyla geçersiz beyhude bir işlemdir. Dahası, diğer herhangi bir devletin (Filipinler hariç) diplomatik temsilciliğini İsrail'in fiili başkenti Tel Aviv'den taşımayı düşüneceği bile şüphelidir.

 

(*): Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (American Israel Public Affairs Committee, AIPAC), 55.000 üyesi bulunan, Siyonist lobinin ABD'deki en etkin kuruluşudur.

 

 

Çeviri: Emir Aşnas

 

www.medyasafak.net